Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 268 / 3 / 0
idontknow pisze:
Mnie gastro łapało po kodzie, bo specjalnie dla niej po prostu nic nie jadłem wcześniej. Wątpię, żeby to była wina kody- po prostu głód.
Nie do końca się z tobą zgadzam, po kodeinie zawsze mam gastro wiec kodeina na pewno powoduje zwiększenie apetytu (zapewne z powodu pobudzenia wątroby do produkcji enzymów)
To nie jest tylko efekt picia kodeiny na pusty żołądek po prostu kodeina powoduje gastro i tyle podobnie jak marihuana

Nie ma to jak przygotować sobie coś pysznego do zjedzenia gdy już schodzi działanie kodeiny po wypiciu roztworu z antidolu lub talvosilenu. Przy braniu kodeiny z thiocodinu już jest mniejsza przyjemność z jedzenia lub w ogóle nie ma się ochoty na jedzenia gdy sulfogwajakol powoduje mdłości czy tam inne nieprzyjemne sensacje żołądkowe.
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
To fakt, na zejściu lubię sobie zamówić ulubioną pizzę. Jednak w opioidach najgorsze jest to, że łatwo zapchać żołądek, nawet wodą, bo tak jakby nic nie schodzi do jelit, hehe. Tak, wiem jak to działa.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 290 / 2 / 0
Zejście było przyjemne do czasu kiedy sie uzależniłem, czyli pierwsze kilkadziesiąt razy. Nawet 2 miesiące przerwy nie zlikwidowały tego wkurwienia, a tolerka nie zeszła tak bardzo jak sie spodziewałem (300 z neoazariny powoduje naćpanie, ale jest niedosyt, co w linii prostej prowadzi do wkurwienia).

Ogólnie, podejrzewam że to zdenerwowanie jest jakoś związane z uzależnieniem fizycznym. Biorąc bardzo rzadko nie doświadczy się tego.
  • 1041 / 4 / 0
antropolog pisze:
Ogólnie, podejrzewam że to zdenerwowanie jest jakoś związane z uzależnieniem fizycznym.
Niekoniecznie. Ja nie jestem uzależniona fizycznie, a też odczuwam to 'zejście' - wkurwienie, drażliwość. Zresztą nie tylko po kodzie. Po fencie ostatnio też.
Biorąc bardzo rzadko nie doświadczy się tego.
A z tym się akurat zgadzam. U mnie ten efekt pojawił się dopiero przy częstszym braniu. Na początku tego nie było. Na pewno jest to jakoś związane z częstotliwością zażywania.

Co do gastro, to też je mam. Nie jest to gastro typu 'muszę coś zjeść', ale faktycznie przyjemnie jest coś wrzucić na ruszt. U mnie się to dobrze sprawdza, kiedy chcę przytyć po stymulantach. :)
  • 729 / 7 / 0
A u mnie odwrotnie, na początku wkurwiony byłem nawet jak koda weszła %-D teraz wyjebane, tylko smutno jak leci drugi dzień bez kody i sram kamieniami.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 1041 / 4 / 0
Wiesz Toker, wkurwienie podczas działania opio, to już inna bajka. :) To też przerabiałam. Niby drag działa, niby było mi dobrze, a byłam wściekła. Generalnie bez kija nie podchodź. Zarówno po kodzie, po fencie jak i po majce z maku. Do tej pory nie wiem skąd się to wzięło. Raczej nie wynikało z niedoćpania. A potem nagle przeszło.
  • 282 / / 0
dla mnie to zejscie jest nawet dobre bo czuje ze jeszcze kodeina cos tam dziala, slabo ale jest i nie mysle w tym dniu zeby znowu przyjebac
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 761 / 11 / 0
Opia pisze:
Wiesz Toker, wkurwienie podczas działania opio, to już inna bajka. :) To też przerabiałam. Niby drag działa, niby było mi dobrze, a byłam wściekła. Generalnie bez kija nie podchodź. Zarówno po kodzie, po fencie jak i po majce z maku. Do tej pory nie wiem skąd się to wzięło. Raczej nie wynikało z niedoćpania. A potem nagle przeszło.
Tak jak napisałem w wątku 'histamina a wkurw' uważam, że ta drażliwość opiatowa jest zależna od reakcji histaminowej. Zastanów się czy nie byłaś wściekła wtedy gdy odczuwałaś akurat objawy wyrzutu histaminy.

A co do zejścia to mi się włącza taka nostalgia, trochę smutek, tęsknota za osobami, przeszłością i ogólnie rozmyślanie o takich sentymentalnych dla mnie sprawach.
  • 3309 / 22 / 0
Ja nie mam prawie wcale wyrzutów hitaminy, a drażliwość owszem.
sqrt(666)
  • 126 / / 0
Najlepiej iść spać.. zasypia się jeszcze w miarę dobrym nastroju, mi się dobrze śpi po kodzie, nie ma problemu z wkurwieniem że faza schodzi bo po prostu śpię. Żadnego dorzucania, czekam zazwyczaj do następnego wieczoru i znowu ten sam schemat. W trakcie danie pokombinuj z innymi substancjami.
Panie Boże, nie udało mi się wyjść za nałogu

Trzymaj fason mała :heart:
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.