Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 2518 / 28 / 0
Ale wstyd moderator nie czyta wątku. To po jaką cholerę wyjebałem prawie nic nie znaczące wypociny na pół strony, skoro to nie było kierowane do mnie :wall:

Mi chodziło, że nie może ci zapisać tak np.

Clonazepanum TZF 2mg
1op.x 30
(trzydzieści)
D.s. 1x1

i np.

Depakine Chrono
2op. x 30
D.s. 2x 500mg

Czyli o to, że nie może pisać na jednej bibule dodatkowych leków, oprócz kilku paczek tego samego leku psychotropowego. Chociaż niektóre aptekarki, a szczególnie osoby po technikach farmaceutycznych o tym nie wiedzą i wydają bez problemu, a w niektórych się czepiają nawet o kolor długopisu jakim lekarz wypisał receptę :nuts: Może faktycznie taki papie z dopisanym lekiem przeszedł by w jakieś aptece co nie straszne jej kontrole NFZu. Ale faktycznie przygoda kolegi Raptora wydaje się trochę podkoloryzowana, może spał kilka dni, budził się i zarzucał DXM i wszystkie te rzeczy zdarzyły się w astralu %-D
  • 420 / 2 / 0
Dzielnicowy pisze:
Ale faktycznie przygoda kolegi Raptora wydaje się trochę podkoloryzowana, może spał kilka dni, budził się i zarzucał DXM i wszystkie te rzeczy zdarzyły się w astralu %-D
Albo polowa z tych rzeczy mu sie przysnila i nie potrafil odroznic snu od rzeczywistosci, ja czesto tak mam jak wrzucam wieczorem jakies benzo, wciagam zolpi i popijam browarami, sny sa tak realne ze czasami musze sie wysilic zeby stwierdzic co sie wydarzylo naprawde a co mi sie tylko snilo , czesto prowadzi to do zabawnych sytuacji :-D
  • 2518 / 28 / 0
Kakihara pisze:
Albo polowa z tych rzeczy mu sie przysnila i nie potrafil odroznic snu od rzeczywistosci, ja czesto tak mam jak wrzucam wieczorem jakies benzo, wciagam zolpi i popijam browarami, sny sa tak realne ze czasami musze sie wysilic zeby stwierdzic co sie wydarzylo naprawde a co mi sie tylko snilo , czesto prowadzi to do zabawnych sytuacji :-D
Gorzej jak po czasie dowiadujesz się od ludzi, że to jednak nie były sny %-D Kiedyś zastanawiałem się nad takim kombo 10-15mg lorazepamu, 3-4zolpidemu i jakieś piwa, do tego może jakiś stymulant. Gdzieś w miarę bezpiecznym miejscu, ciekawe jak by to się skończyło. Przy takich mieszankach bezpieczne miejsca nie istnieją, zapomniałem.

Prawdopodobny scenariusz: Bierzesz w "bezpiecznym miejscu", pijesz browara i rozkoszujesz się miłym stanem. Nagle, bez chce ci się spać i tracisz świadomość. Budzisz się we Władywostoku, szczątkowo przypominasz sobie, że jechałeś pociągiem, poznawałeś ciągle jakiś nowych ludzi, piłeś z nimi jakieś dziwne trunki. Po ułożeniu wszystkiego do kupy, stwierdzasz, że właśnie odbyłeś podróż koleją transsyberyjską, o której zawsze marzyłeś. No ale cóż, nic z tego nie pamiętasz, a na dodatek nie masz pieniędzy na powrót.
  • 341 / 5 / 0
Ludzie możecie mi nie wierzyć :) Mi to tam lotto. Tyle się tego nawpierdalałem, że można się pogubić już w tym co pamięć niesie, ale haluny to nie były.

Już tłumacze jak to było z tą receptą; był to papier mojej siory i pisało tam o jakimś skierowaniu-nie pamiętam o czym.. Oddzieliłem, to ładnym zygzakiem i pod tym dopisałem clonazapam tzf 30 tabl, coś w tym stylu. Mimo, iż trzeba słownie pisać ilość - to nie napisałem, a dostałem.

A, to że leki poszczególne wypisuje się na oddzielnych receptach, to się zgodzę, tak właśnie też otrzymałem 2 recepty na bromazapam i clonazapam. :) I nic nie koloryzuje, choć chciałbym, bo takie sceny odpierdalać... to na trzeżwo jak o tym myśle, to się boje tego brać ponownie.

Pamiętam, że ojebałem jeszcze trochę złota i srebra i sprzedałem euro. I z antykami latałem, po antykach, by opchnąć. Dobrze, że mnie na detox dali, bo bym cały dobytek ojebał...

Najgorsze jest, to że nie pamiętam w ogóle fazy po tych tabletkach.. tzn. czy było fajnie, miło, czy jakoś inaczej..
Poprostu jedna wielka mgła w pamieci.
  • 413 / 4 / 0
Już tłumacze jak to było z tą receptą; był to papier mojej siory i pisało tam o jakimś skierowaniu-nie pamiętam o czym.. Oddzieliłem, to ładnym zygzakiem i pod tym dopisałem clonazapam tzf 30 tabl, coś w tym stylu. Mimo, iż trzeba słownie pisać ilość - to nie napisałem, a dostałem.
Mało,ze bajkopisarz to jeszcze z poczuciem humoru.To się ceni :-D
Siste, viator!
  • 341 / 5 / 0
Old1125 pisze:

Mało,ze bajkopisarz to jeszcze z poczuciem humoru.To się ceni :-D
hah. Grubo. :-D Nie wiem człowieczku, gdzie masz tu humor. :nuts:

Ale nie zamierzam tobie, nic tłumaczyć. Bo widzę, że nie warto :wall:
  • 1743 / 26 / 0
Wczoraj rozmowa z napotkanym znajomym :
N- Nutella Z- Znajomy
N: Siema dokąd pędzisz ?
Z: Do pracy.
N: Aha, ja do domu :)
Z: A co masz w reklamówce pewnie browary ! Poczęstuj.
N: Mam tylko mineralkę
Z: A klony masz ? (pytanie było ironiczne koleś wie, że jem takie tabletki)
N: Zawsze mam przy sobie jedną tabletkę (tu wyjmuję klona dwójkę i daję znajomemu)
Z: Dzięki potem sobie ją wciągnę
N: (z pokerową twarzą) Miętowe orzeźwienie :P
z: Właśnie dlatego ją wciągnąć chce...

Koleś zerowa tolerancja na benzo i PODOBNO szedł do pracy. :cheesy:
Czasem ciężko odróżnić bajkę od prawdy, może ten Raptor jeszcze dobrze się nie odtruł, albo DXM niczym kwas mu się zawiesił :huh:
  • 341 / 5 / 0
No trudno. Nie czuję potrzeby Wam niczego udowadniać. :) Ja wiem swoje i to mi styka. Tak więc... :P
  • 2518 / 28 / 0
F22 Raptor pisze:
No trudno. Nie czuję potrzeby Wam niczego udowadniać. :) Ja wiem swoje i to mi styka. Tak więc... :P
Tu się z tobą zgodzę, bo komu masz cokolwiek udowodniać? Ma pewno nie bandzie wjebanych po uszy w alkohol. opioidów no i oczywiście to co najgorsze - benzodiazepin. Tyle, czy to co ty wiesz tak do końca jest prawdą obiektywną, a nie raczej po części bardzo dobrą kreacją myśli i obrazów w twoim mózgu ;]

Kanał Audytywny - 2 pokoje http://www.youtube.com/watch?v=G8JQdByUfdM
  • 413 / 4 / 0
Rahim - szacun...chociaż za stary jestem już na taki klimat, to iskra jeszcze przelatuje przez ciało.
@Dzielnicowy...czy siebie też zakwalifikowałeś do ww. "bandy"?? :-D
Siste, viator!
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.