Jednak widzę ją w tym sklepie i być może jest w paru innych Polskich sklepach
http://www.melisamed.pl/kava-kava-mocny ... -p-55.html
to nie jest jakiś produkt kolekcjonerski,nie do spożycia przez ludzi itd, tylko suplement diety ktoś musiał dać te atesty
Bo jest jakiś paragraf w ustawie ,że środki odurzające ,mogą być sprzedawane jako leki lub mogą być stosowane do przemysłu oczywiście po otrzymaniu zgody itd
I tutaj pytanie co w sytuacji jeśli ktoś zakupił ten produkt i wpadł z posiadaniem,bo w końcu ktoś to kupił legalnie w Polskim sklepie jest faktura wszystko
a)Bez większych konsekwencji (chyba ,że ktoś by miał ogromnego niefarta)
b) może być to środek łagodzący i konsekwencje realne
c)odpowiadasz normalnie jak za każdą inną nielegalną rzecz
P.S. Mogłem temat założyć wątku ,,Kava Kava-wątek ogólny'' ale nie wiem czy Magiczny Ogród przegląda PCP a jego odpowiedz będzie bardzo potrzebna :-)
ED: przez ciekawość zadzwoniłem właśnie do nich i dowiedziałem się, że produktu w rzeczywistości nie ma i nie będzie. Ot, zagadka rozwiązana.
Z drugiej strony przypuszczam, że nawet jakby sprzedawali to nikt by się do nich nie przyczepił, oprócz ludzi z forum siedzących w temacie. Umówmy się, roślinki zostały zdelegalizowane tylko po to by uciąć działalność sklepów z dopalaczami. Po ich zamknięciu problem niejako sam się rozwiązał. Nikt tych substancji nie szmugluje raczej do Polski a i zainteresowanie nimi jest znikome.
Przypuszczam, że przeciętny polski policjant nawet nie wie o istnieniu czegoś takiego jak Kava Kava.
Jak rozmawiałem z gościem z pracy co raczej zna "temat" (jeżeli chodzi o nielegalne dragi) to gdy mu mówiłem o powoju, Kava Kava, kratomie czy wild dagga to robił wielkie oczy i mówił, że nigdy o czymś takim nie słyszał. Ze zdelegalizowanych roślinek kojarzy jedynie szałwię.
gdzieś czytałem o przypadkach ,że u kogoś znależli Calea Zacatacheci,khat i za któryś z kaktusów
dawno czytałem i nie mogę znależć linków
nie mówię tutaj u mefedronie co jest normalne ,że znajdują i karają za posiadanie
Ogólnie takie roślinki można dostać tylko z zagranicy,a już celnicy mogą wychwycić co poniektóre
i nie ma tutaj przypadkiem dodatkowego zarzutu przemytu w razie wpadki?
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... 4tabl.html
melisa, mięta, chmiel i rumianek ;)
Po pierwsze MJ ,jest prawie wszędzie nielagalna poza Holandią,Kava Kava w całej oceani jest tak popularna jak u nas kawa
po drugie piły ją znane osoby Ja Paweł II ,królowa Anglii itd
po trzecie to przyjazna nie nieuzależniająca używka z niedużą szkodliwością,dla każdego
ale z drugiej strony i tak prędzej będzie zalegalizowana,mało kto się interesował i interesuje tą używką ,przecież nie będzie żadnych marszów za legalizacją Kavy,nie będą o niej mówić w telewizji itd
Kuba Powiatowy pisze: Raczej skończyłoby się co najwyżej na zawiasach jeżeli już (no chyba, że ktoś był wcześnie karany za podobne przestępstwa)
Emce pisze:przecież nie będzie żadnych marszów za legalizacją Kavy
I nie tylko za kavę kavę, ale i mimosę! Taka piękna roślinka, a nie można jej kurde w doniczce mieć.
Na pewno znalazłoby się jeszcze dużo idiotyzmów tego typu. ^_^
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.