Dzialanie bez wpływów z zewnątrz.Pytanie jak odzdzielić spontaniczność od afektu,który jest całkowicie uwarunkowany.I tu z pomocą przychodzi świadomość.Wniosek:Czysta świadomość jest nieuwarunkowana.To do niej dochodzą nawyki,które warunkują istnienie.
Czasem człowiek sie przełamuje,mówi dosyć już sie nacierpiałem za bycie dobrym człowiekiem,teraz pora odebrać sobie co moje,to mój czas.Ja rozumiem taką determinacje,jednak skrajne przejście na ciemną strone mocy mi nie odpowiada.Gdzieś gubi sie w tym sens i barwy szczęścia,bo bycie dobrym człowiekiem to de facto bycie szczęśliwym.A bycie złym człowiekiem to bycie ponurym i nieszczęśliwym.
Może za bardzo to uprościłem.Może nic nie jest tylko czarne lub tylko białe.
A ludzie , którzy chcą czynić "zło" (a raczej to, co uważają za złe) przeważnie są po prostu nieszczęśliwi, zagubieni i chcą się zemścić na świecie.
sem pisze:Myśle że ludzie źli są szczęśliwi. Ale i tak wolę być dobrym.
Zarzuce wiec linkiem
http://psychotrop.info/printview.php?t= ... 3d52848c79
Próbowaliscie sie kiedys "przeprogramować"?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.