Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Witam Was!
Jestem aktualnie w Egipcie i nabyłam ok.10 ziaren mj podczas kupowania zielonego. I teraz takie moje pytanie: czy mogę te ziarna przewieść do Polski w bagażu głównym (lecę samolotem ofc)? Z tego co wiem to ziarna są legalne w Polsce, ale jak jest z przewozem z Egiptu? o.O Oczywiście nie chce być aresztowana za te 10 ziarenek czy coś.. Jakieś rady?
  • 201 / / 0
na sprowadzanie ziaren konopii trzeba uzyskać stosowne zezwolenie pamiętaj o tym
....swoją drogą, to jeszcze żadnego nie wydano i raczej nigdy nie zostanie wydane
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.