chodzi o Zastosowanie substancji.(Nitroetan) ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Substancja zostanie wykorzystana wyłącznie do: (dokładna informacja o planowanym wykorzystaniu: opis „do badań”
lub podobny nie będzie akceptowany)
Bardzo proszę o fachową pomoc.
nadmienię że zakupiłem powyższą "substancje" zrobiłem przedpłatę a kobieta z Firmy wysyła mi ten druk i mówi że wyślą mi paliwko po wypełnieniu i przesłaniu deklaracji.
pozdrawiam szmundek
nitroetan
Chodzi o zakupy z Sigma-Aldricht,a karta wygląda tak http://www.sigmaaldrich.com/etc/mediali ... eud-pr.pdf
Lepiej było wybrać mniejszego sprzedawce, który nie kontroluje tak i nie na przedpłatę.
Nitroetan od 04.10.2005 na podstawie ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii(Dz.U. 2005 nr 179 poz. 1485) nie jest już prekursorem.
W czym problem? Wpisz zgodnie z prawdą, albo improwizuj.
Nitroetan wykorzystuje się np.w reakcji Henrego. Na temat tej reakcji poczytasz w pracy The Henry reaction: recent examples(PDF), na angielskiej wikipedii i na organic-chemistry.org.
pozdrawiam
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.