x = x
Ironheart pisze:Ja kończyłem gim w 2007 a dragi weszły na osiedle pod koniec 2008.
Elwis pisze:Propaganda to już była jak byłem w 4 klasie (2000r.), a nawet chyba wcześniej, więc to raczej nie to.
hipollek pisze:Propaganda? Masz na myśli kilka ulotek, spotkań z ludźmi, którzy dragów na oczy nie widzieli i kilka książeczek w bibliotece? ;p nie było Internetu, TV też w sumie dopiero łapała się tematu, wtedy raczej dragi były tabu...Elwis pisze:Propaganda to już była jak byłem w 4 klasie (2000r.), a nawet chyba wcześniej, więc to raczej nie to.
hipollek pisze:Propaganda? Masz na myśli kilka ulotek, spotkań z ludźmi, którzy dragów na oczy nie widzieli i kilka książeczek w bibliotece? ;p nie było Internetu, TV też w sumie dopiero łapała się tematu, wtedy raczej dragi były tabu...Elwis pisze:Propaganda to już była jak byłem w 4 klasie (2000r.), a nawet chyba wcześniej, więc to raczej nie to.
x = x
Romantyczka pisze: No właśnie dzięki netowi ludzie poznali dobre strony dragów, w 2000 r. pewnie znacznie większy procent osób uważał je za największe zło.
Pamiętam artykuł z Super Expressu z 2002 albo 2003 o DXM. Wówczas pisali o tussidexie (oczywiście, pełnej nazwy leku nie podano) i porównywali jego działanie do morfiny i heroiny. Pisano też o rzekomych kolejkach studentów ustawiających się po ten lek. ROTFL.
Oczywiście, to nie jest tak, że dxm to narkotyk tylko i wyłącznie gimnazjalistów, chociaż raczej jest popularny wśród nastolatków ( to tez często zależy od miasta czy nawet osiedla) w porównaniu do takiej np. kodeiny (która jest raczej mało popularna w tej grupie wiekowej) Przebija go jednak np. marihuana, amfetamina, o alkoholu nie wspominając.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.