Byłem dziś podlać moje dziewczynki, przychodzę na spota, a tam pełno ślimaków! Sztywnych ślimaków
Czyli te granulki zadziałały, a auto które posadziłem i też koło posypałem, w ogóle nie są ruszone prze nie, ale naokoło gdzie posypałem tą trucizną były trupy, czyli moja mała plantacja uratowana, przynajmniej na jakiś czas…
dobra to wykopie glebszy niz szerszy i zaryzykuje z ta osmocote. Relacje zdam we wrzesniu, o ile w ogole bedzie z czego ;)
Szkoda ze nie ma coś takiego jak "Skurwiekol" żeby się potruli jebańcy.
Mam pytanie z serii - podlewanie.
W jakich odstępach czasowych podlewać pechy [wykielkowane] wrzucone przed chwila do ziemi? Jaka ilosc wody na jedno nasiono w mililitrach?
Nie mam możliwości sprawdzania na bieżąco wilgotności gleby, bowiem wszystko znajduje się w plenerze.
W każdym bądź razie nie udzieliłeś kompletnej wypowiedzi. Z mililitrami chodzi mi o to czy lać pół szklany, szklanę, czy np. pół litra na raz. Są to dosyć duże rozbieżności, więc wolę zapytać co bym nie zasuszył ani nie przedobrzył. W ogródku nigdy nie siedziałem.
Zakładamy, że dni są bezdeszczowe, więc co ile się tam pojawiać i ile lać?
Podlewaj jak ziemia przyschnie/lej wodę tak często, żeby była lekko wilgotna.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.