Życie jest dziełem sztuki
Useless me and useless you...
Sam miałem ostre ciągi pijackie, ostatni 2-letni skończył się szpitalem. Od tego czasu sporadyczny browarek. Alk jest dziwny, nudny, ale jak się ostro trenuje działa stymulująco-uspokajająco-kreatywnie, a nawet halucynogennie(osobiście delirium tremens nie miałem). Jak określił mój 18letni wtedy kolega: "najlepszy psychiatra...kocham go i nienawidzę"... Ten z tobą by pogadał, nic go nie powalało, zawsze mu było mało!...
Dziś siedzi w więzieniu, oczywiście przez alkoholowy savoir-vivre(z nożem do matki skoczył, wszystko wyniósł, wyglądał i zachowywał się jak kompociarz). Walił od 19.rż codziennie, ostatnie 5lat denaturat. Siedzi w pierdlu, dobija trzydziestki i myślę, że się nie odkochał... A taki inteligentny prawnik się zapowiadał...
Stary, jak ty jesteś nagrzany o 9 rano, to powalczysz o rekordy Polski.. Podobno Finlandia nas przegoniła w spozyciu beczek na mieszkańca!!!
A i mam takie pytanie, masz dziewczynę, jak tak, to co ona na to? Pogadamy może, jak było u mnie, a było już na bogato... Dobra, idę wykładzine przyciąć.. :-)
Nie,no "nie spojrzala" to przesadzilem.Po prostu niezla niunie mam,tym bardziej niezla,ze Ja jebie to,ze lubie tripy.Jakis lamersik to u Niej skreslony jest na amen.....albo to tylko moje zludzenie takie,bo panny wola w zasadzie tych stabilnych...zresztom i tak za bardzo mam w czym wybierac...a zaangazowany nie bylem nigdy..nie stac mnie na takie stoczenie sie.
Oczywiście prawie po każdym piwie idzie sikać albo wymiotować :)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.