Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
Zainteresowałem się kwestią koszulek. Oto wyszukana przeze mnie oferta:

"No hej, przesyłam ceny na koszulki jak obiecałam! :)
Grube koszulki(gramatura 190) biała-11,29 zł, kolorowa 13,19zł
Cienkie koszulki (gramatura 145) biała 7,99zł, kolorowa 8,99zł.
Nadruk na wszystikch tak samo się liczy!
130zł cena wyjsciowa na 30sztuk i nadruk jedno kolorowy.
Jeśli jesrt więcej niż 30 sztuk(31 na przykład) to juz robimy wycene indywidualnie i czasami nawet bardziej opłaca się wziąść tą jedną lub dwie więcej.
Nadruki robimy metodą sitodruku-ona jest najlepsza i najtrwalsza!!(dlatego taka cena za nadruk), potem jest transfer, sublimacje, i wprasowanki.
Ale najlepszy jest sitodruk chyba ze chcesz miec tanio i jeden-dwa kolory to wtedy można pokusic sie na wprasowanke, albo wgrzewanie.
Pozdrawiam gorąco,
Dagmara"

Co Wy na to ?

Btw powiedziała ona, że między gramaturą 145 a 190 dużej praktycznej różnicy nie ma.
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dr_green »
Bardzo dobry pomysł z tymi koszulkami. Według mnie lepiej zamówić lepsze koszulki żeby ktoś mógł ją nosić i reklamować kanabe długo a nie do 3 prań :)

Pozdro
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
hmm a w ogole sklep internetowy kanaby jest? cos sioolyoo mial krecic, a dokladniej to ja mu mialem ten sklep zrobic... tyle ze nie wiem czy to kanabowy ma byc czy jakis jego prywatny?

co do sklepow internetowych to jest taki niuans, mozna spokojnie zlozyc z kafejki 20 zamowien na fikcyjne nazwisko i cieszyc sie ze wlasciciel zaplaci sobie za przesylke. Za to bez problemu mozna zrobic ladnie zareklamowana akcje sprzedazy na allegro, od razu mowie ze z checia udostepnie na ten cel swoje konto :P (pozytywy, pozytywy hehe)
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam »
Na Allegro można by sprzedawać, oprócz tego Buch też może te koszulki umieścić w sklepie. Sklep oddaje cały zysk z koszulek na Kanabę, ale nie pokrywa kosztów przesyłki z własnej kieszeni.
Uwaga! Użytkownik Adam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
dr_green pisze:
Według mnie lepiej zamówić lepsze koszulki żeby ktoś mógł ją nosić i reklamować kanabe długo a nie do 3 prań
No właśnie te ich koszulki są rzekomo zajebistej jakości, tak przynajmniej twierdzi mój znajomy, który miał z nimi styczność. Cena jest może i dość wysoka, ale za jakość trzeba płacić. Lepiej zapłacić parę(dziesiąt nawet) zł więcej i mieć produkt dobrej jakości, niż tak, który pójdzie do kosza po jednym praniu.
Tomakin pisze:
co do sklepow internetowych to jest taki niuans, mozna spokojnie zlozyc z kafejki 20 zamowien na fikcyjne nazwisko i cieszyc sie ze wlasciciel zaplaci sobie za przesylke.
Tak nie do końca. Osobnik posiadający choć trochę oleju w głowie wysyła przesyłki tylko po uprzednim wpłaceniu kwoty poprzez przelew bankowy, tudzież pocztowy.
Tomakin pisze:
Za to bez problemu mozna zrobic ladnie zareklamowana akcje sprzedazy na allegro, od razu mowie ze z checia udostepnie na ten cel swoje konto ]

Żeby sprzedawać określony rodzaj produktu tego typu wskazanym jest posiadanie konta o określonej, sugestywnej i oczywistej rzecz jasna, nazwie. Proponuję zatem w taim wypadku założyć nowe konto. Allegroniestety nie zezwala na zmianę nazwy konta. :-(
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 141 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomakin »
o, czyli buch jest nasz? no to sprawa rozwiazana :P
andrzej
  • / / 0
DIY - koszulki
Nieprzeczytany post autor: andrzej »
a co myslicie o tym zeby kanaba warszawa zrobila nadruk na koszulkach przyslanych przez ludzi?
na zasadzie kopert z fabryki propagandy.
slesz koszulke i bluze, dorzucasz znaczki i odsylamy ci TWOJEGO ciucha z wrzutem.
wtedy niebyloby niedomowien co do jakosci.
koszt wrzucenia czegos wielkosci A4 "chcemy miec prawo [..]"czyli jeden kolor kosztowaloby ok1złmax 2za sztuke.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Andrzej, nie rozumiesz jak widzę istoty problemu. Chodzi o taką ilość koszulek żeby były one dla Członków-Założycieli oraz dla "rekrutów" ( :-P ).

Ale pomysł jest spoko. :-) Możnaby kupić sporo białych koszulek i robić na nich takie nadruki... wyjdzie taniej od robienia tego przez firmę. Pytanie tylko, jak długo taki nadruk będzie trzymał ? Więcej niż jedno pranie ? ;-P
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
andrzej
  • / / 0
hmm.. no ja juz mam 3koszulki ekipy z poznania. zrobie ze znajomymi sito jak beda mieli troche czasu i puszcze do poznania.oni jeszcze ocenia .jak inicjatywa zaskoczy czyli uda mi sie zmobilizowac ekipe z warszawy to puszcze i do was informacje.nie przeslalbys mi jakiejs fajnej swojej bluzy gladkiej na ktorej chcialbys miec zrbiony sitodruk z motywem "chcemy miec prawo-prawo posiadania" i podpis www.kanaba.info. na cale plecy. i z przodu mogloby byc cos drobnego np.napis albo cos o HL. koszt nadruku w jednym kolorze na jedna koszulke/bluze z bawełny <tylko!> koszt jest tak niewielki <ok1zł> ze moge dla ekipy od nas zrobic.niewiem jak z przesylka ale toby sie pomyslalo. a dla ludzi z zewnatrz?hmm..no i o to mi chodzilo na przykladzie kopert z FabrykiP-gandzi. niewiem czego mam nierozumiec?w ten sposob ktos ma "bluze kanaby" za grosze.a o to chyba chodzi,nie?
andrzej
  • / / 0
aha..zapomnialem o jednym .nadruk trzyma sie jak mowi gruzinskie powiedzenie: "w chuj!"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.