Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1474 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
...Kocham podsluchiwac, chociaz tego nigdy nie robie,...
%-D :heart:

Wiem o czym mowa... I tez wiele razy sie zastanawiałem czy to omamy, czy faktycznie gadanie sąsiadów.
Ale słychać bardzo wyraźnie i przejrzyście hehe
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Qlimax 89 pisze:
.. pisze:
Aha, i jeszcze "zmysl erotyczny" sie wyostrza xD
Tam wyzej co pisalem to mialem na mysli halucynacje wechowe a nie sluchowe.
Ooo z tym to się zgadzam w 100%...
Ale jedynie drugie plateau heheh.

Co do wzroku to ja mam też tak, że 'wydaje mi się', że lepiej widze po ciemku. Tylko za cholere nie wiem czy to tylko wkręta czy faktycznie tak jest... Ale za każdym razem czuje się tak jakbym miał mini noktowizor w oczach.

Edit:
A jak jest u Was z odczuwaniem temperatury?
Bo mi zawsze na tripie jest autentycznie gorąco... W przeciwieństwie do zjazdu gdzie choćby było 40 stopni upału to mi i tak jest chłodno
Z tym widzeniem w ciemnościach to prawda.

Normalnie noktowizor, ale w czerni i bieli. Szedłem do kibla, gdzie natężenie światła było praktycznie ZEROWE. Na trzeźwo nic byś nie znalazł. Idę na peaku do kibla, wszystko śnieży, ale widać wszystko jak na dłoni. Tylko łatwo się wyjebać bo powidoki dają o sobie znać.

Wydaje mi się, że deks wzmacnia sygnały dochodzące z oka do mózgu, ewentualnie miesza coś w samym oku.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Wlasnie :Zastanawiala mnie zawsze taka sprawa:
Wiadomo ze substancje psychoaktywne dzialaja na osrodkowy uklad nerwowy(OUN).
Ale co z obwodowym ukladem nerwowym? Jak ma sie rzecz z siatkowka oka, kubkami smakowymi, rdzeniek nerwowym, nerwami czuciowymi i bolowymi?
Czy dragi tam tez maja pole do popisu?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Tak, dla substancji chemicznych nie ma rozgraniczenia na osrodkowy i obwodowy. W znacznej wiekszości przypadków działają na obydwa. Czasami są różnice np. loperamid działa tylko na obwodowy. Ale w wiekszości przpadków działa wszedzie.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
.. pisze:
Wlasnie :Zastanawiala mnie zawsze taka sprawa:
Wiadomo ze substancje psychoaktywne dzialaja na osrodkowy uklad nerwowy(OUN).
Ale co z obwodowym ukladem nerwowym? Jak ma sie rzecz z siatkowka oka
Siatkówka, na ten przykład, jest częścią OUN.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 2235 / 5 / 0
Jakos jednak nie zauwazyalem zeby dzialaly na siatkowke.
Wiec jak to jest?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 3 / 0
Z moich doświadczeń wynika, że nie ma zasady, że dany zmysł wyostrza nam się, a inny przytępia. Natomiast regułą u mnie jest, że najczęściej wyostrza mi się słuch, a przytępia smak. Wzrok tęż bardzo często mam zjebany, zamazany obraz, częsta desynchronizacja, ale czasami zaskakuje coś we mnie, i wzrok nabiera niezwykłej ostrosci i obraz staje się niemal trojwymiarowy.
  • 76 / / 0
@ To bez fazy widzisz w 2D ? Bo ile dobrze pamiętam obraz powstający w oczach jest czarno-biały, płaski i odwrócony do góry nogami. Dopiero w płacie potylicznym(?) zostaje przetworzony do takiego jakim faktycznie widzimy.
Uwaga! Użytkownik qajak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 5 / 0
Wzrok i smak podczas tripu - zjebany, słuch ani taki ani taki, po prostu inny, zmieniony. Na zjeździe - maksymalnie wyostrzony i "zmieniony" słuch i wzrok, smak stępiony.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011 przez sarkie, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 600 / 1 / 0
smak i węch na tripie nie istnieje u mnie. wzrok słaby, dziwny... po większych dawkach to w ogóle lepiej nie patrzec w lustro, kiedyś na 900mg widziałam zamiast twarzy kwadratowe coś z wytrzeszczonymi oczami :rolleyes: które zresztą nie synchronizowały. %-D słuch inny, wyostrzony, zajebisty jednym słowem.
Where's your will to be weird?
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...