Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 207 / 13 / 0
zamiast wellbutrinu sprubuj DMAE albo jak Tobie wellbutrin nie pomoze .. ja wlasciwie po wellu czulem jedynie noradrenaline i bylem bardziej spięty ...wellbutrin nie leczy funkcjii poznawczych i w nauce bedzie raczej zbedny .
  • 642 / 14 / 0
łatwo nazwać kogoś leniem nie ;p
łatwo też sobie chorobę wmówić
ale...my tu gadu gadu a prawdy nie ma bo prawdę weryfikuje rzeczywistość
Jeśli osiągniesz to co chciałaś ...to napisz jak ci lek w tym pomógł i czy spełnił twoje oczekiwania
(tylko pobierz go trochę)
  • 22 / / 0
kodeX pisze:
sprubuj DMAE albo jak Tobie wellbutrin nie pomoze ..
chodzi Ci o DMAE z Geriavit Pharmaton ??

aaa już znalazłam czyste DMAE
ale tak czytałam i lepsze działanie ma ponoć ALC według tej strony http://szybkanauka.net/suplementy
co o tym sądzisz?
brał ktoś i może się wypowiedzieć na temat DMAE i ALC??
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011 przez olenka1987, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 207 / 13 / 0
fajna stronka , tylko moim zdaniem jezeli biorą pod uwage działanie DMAE w tych statystykach uwzgledniajac dosc mala dawke 26mg/tab z Geriavitu to nic dziwnego ze ALC ma wyzsza ocene , zaznaczajac ze zawarta forma w tym preparacie to DWUWINIAN DMAE czyli wlasciwego dmae jest 37% z 26mg (wiec 8mg na tabletke :P ) . Efektywna dawka to okolo 300mg /d a wg uzytkownikow zagranicznych forum 2 x 200mg / d , bez problemu mozna zamowic 100 gramowe torby DMAE z netu . Z ta dawka nie przesadzam bo DMAE (deanol) to to samo co lek bimanol wycofany przez polfe dwa lata temu , byl na recepte , leczylo sie nim m. in. dystymie ..byl to lek psychoenergizujacy generalnie , i dawka terapeutyczna tego bimanolu z tego co pamietam to wlasnie kolo 200mg , dawkowanie jest bardzo wazne bo czytalem ostatnio artykul ze dawki ponizej 100mg sa nie efektywne . A jak sie czujesz po wellbutrinie ?

ps. jeszcze mala ciekawostka, deanol zwieksza neurotransmisje ACTH a kiedy receptory acetylocholiny sa blokowane uwalniane jest wiecej dopaminy .
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011 przez kodeX, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 22 / / 0
te DMAE co znalazłam ma w kapsułce 250mg prawie 10 x więcej niż Geriavit i tańsze...
chętnie bym wypróbowała jedno i potem drugie, tylko nie wiem czy nie musiałabym odstawić tego co biorę, chyba za duża mieszanka by była.. no i nie wiedziałabym któremu zawdzięczam efekt;p

hmmm nie wiem na razie jakby to zrobić..
może jak well przestanie działać..
ale bardzo ciekawe substancje i na pewno prędzej czy później wypróbuję :)

po well.. chyba dobrze:)
koncentracja jest ładna :) nie mam na razie żadnych skutków ubocznych
jedynie zaobserwowałam mniejszy apetyt (co jest bardzo na +), ale nie mam pewności, że to od tego..
  • 12 / 1 / 0
Lykam sobie DMAE od jakiegos czasu , i wyraznie czuc dzialanie , po 3 dniach wrzucania kolo 460 mg (dwuwinianu) z rana w jednej dawce nie wstaje z takim zamgleniem na czapie , po otwarciu orbit nie dochodze do siebie jak zwykle z godzine tylko odrazu zapierdalam pod prysznic , odczulem takze wyrazny wzrost aktywizacjii, mobilizacjii i koncentracjii , wyraznej poprawy w nastroju nie zanotowalem ale zwiekszyla sie dosc znacnzie pewnosc siebie i szybkosc podejmowania decyzjii . DMAE wywoluje LD u mnie jak i u wiekszosci , dzisiejszej nocy sie o tym przekonalem . Skutkow ubocznych nie zanotowalem jesyne co to wieksza naerwowosc i pobudzenie w 2 pierwszych dniach brania.
  • 22 / / 0
a o jakiej porze dnia stosujesz?
ja zastanawiałam się pomiędzy ALC i DMAE, kupiłam i biore najpierw ALC,
ale właśnie DMAE ponoć lepsze jest no i jak widzisz juz poprawe, tak szybko to chyba faktycznie.
Kupię:D
  • 12 / 1 / 0
zasadniacza roznica pomiedzy tymi dwoma to ze po DMAE powinnas poczuc wyrazne dzialanie , ALC bardziej subtelny suplement . Stosuje odrazu po przebudzeniu na pusty zaladek choc pewne zrodla mowia zeby przyjmowac wraz z posilkiem dla lepszego wchlaniania , z rana dlatego ze po 17 nie jest wskazane , moze powodowac bezsennosc , smialo sprobuj i daj znac jak na Ciebie dziala ;)
  • 22 / / 0
zamówię jeszcze w tym tygodniu :)

460 mg jednorazowo rano tak? ile tabletek i po ile mg w jednej masz??
  • 12 / 1 / 0
Ja posiadam to w proszku , mieszam z woda , jedna plaska lyzeczka dolaczona to 230 mg takze wcinam dwie na raz z rana , fajny kwaskowaty smak :) .. radzilbym jednak Tobie najpierw zazyc jedna kapsulke 350mg (bo chyba w takie zamierzasz sie zaopatrzyc) zeby ominac rzadkie side efekty ale czasami u niektorych sie pojawiaja .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.