Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
To po prostu dobry i przyjemny środek uspokajająco-nasenny. Tylko trzeba uważać – u mnie powyżej 5ml wieczorem oznacza irytującą zamułkę następnego dnia. Nie lubię porannej zamułki. Wg mnie optymalna ilość to 2-4ml – w zależności od potrzeb i sytuacji. Więcej nie lubię nie ze względu na same efekty, ale właśnie o te efekty ‘dzień po’.
Jeszcze jedno. Najlepszy sposób picia – rozrobić w niewielkiej ilości (50ml) czegoś w stylu sok porzeczkowy/pomarańczowy, a potem zapić szklanką czystego soku.
Ale.... była by to idealna substancja dla mnie i moich problemów z zaburzeniami snu lecz jej smak,zapach! sprawia, że zapominamy o wszystkich plusach. MASAKRA. Wczoraj mialem juz ochote wylać reszte do kibla zaraz po wypiciu drugiej dawki. Jak mi się odbiło to myślałem, że zwróce wszystko. Zreszta przy piciu odruchy wymiotne też się pojawiły. Naprawde po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi w tym temacie - nadal nie byłem przygotowany na, aż tak okrutny i odrażający smak !
Aha.. no i kolejny minus.. tak jak pisaliście następnego dnia masakryczne problemy z obudzeniem się. Kolejne godziny zaraz po przebudzeniu się to totalna zamułka. Faktycznie substancja długo działa muląco na nasz organizm. Tak czy siak tego mi brakowało.. odpoczynku.
Miałem edytować ale się nie dało ;)
Do smaku można się przyzwyczaić, serio. Tylko nie trzeba robić tak jak z GBL, czyli nie rozpuszczać w dużej ilości soku, ale raczej w małej i zapijać resztą soku. Ja piję prosto z butelki i zapijam sokiem - do smaku przywykłem.
agsfd pisze: Do smaku można się przyzwyczaić, serio.
Ale z braku możliwości spożywania alkoholu, gbl (układ pokarmowy, tolerka) wypije sobie to dziś.
Już mi niedobrze...
Od jakich dawek działa nasennie?
Czym najlepiej zapić?
Za drugim razem mogłem już pić jak syrop - łyżeczka i szklanka zapitki.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.