Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 734 / 3 / 0
mnie tolera strasznie szybko skacze,ale tez i szybko spada. wiec branie pare razy w tyg sie nie oplaca nawet, poza tym, ze i by mi spowszednialo za mocno, ale jak juz mi skoczy, to wystarczy krotka przerwa i znow jest dosc dobrze
  • 1241 / 9 / 0
angor animi pisze:
No niby tak, ale nie taki hardcorowy ;) Tolerka tak strasznie nie skacze. A swoją drogą to po jakim czasie takiego co-dwa-dniowego ciągu miałeś skręta?

ciezko powiedziec bo unikam skretow ale kodeinowe skrety to no big deal
prawdziwe skrety to mnie dopadly kiedy zaczalem bawic sie opium
  • 22 / / 0
po ponad roku nie brania czegokolwiek, jadłem kodeine codziennie przez 6 dni, w dawkach 300-450mg+clony.2-gi dzien już nie biore i jest gitara, żadnych "skrętów" ni ma. pozdro
  • 331 / 1 / 0
Po sześciu dniach skręta nie dostaniesz, nie ma tak 'łatwo'.
  • 461 / 7 / 0
Wiesz, skręt od kody może dopiero chwycić po 48h ;) ale mimo wszystko... zależność fizyczna od kodeiny tak szybko się nie pojawia, w moim przypadku przynajmniej tak było, ale wiadomo, to zależy.
pejsze pisze:
Wrzuc kolego elitesse 75mg dxm godzine-dwie przed koda, potem koda i po 2-3h na masie z kody dorzuc ponownie 75mg dxm. Poczekaj pol godziny i zobacz efekty. Powinno dzialac jesli w miare nie masz tolerki na obie substancje.

Duzo tego wszystkiego, wiec ja osobiscie zawsze przy zazywaniu takowych rzeczy zaparzam sobie litr miety i popijam w czasie masy, aby odciazyc zoladek ;) Odpukac nigdy nic nie boli, nic nie dolega. Pozdr.
Nie lubię zarzucać nawet tych 75mg deksa, ale spróbowałem ostatnio i faktycznie dość fajnie podbija... tylko właśnie trzeba pamiętać, że od zarzucenia dexa po 2h dopiero kodeina... tzn. w moim przypadku (i przypadku ludzi którzy dexa po prostu nienawidzą) bo ja po 75mg już mam lekkie 1plateu które niesamowicie mnie wkurwia.

Co do mięty to bardzo dobrze robisz ;) ja swego czasu popijałem rumianek który też bardzo dobrze działa na dolegliwości żołądkowe (melisa zresztą też + lekkie uspokojenie które nawet ładnie się kumuluje z kodą a dodatkowo co zauważyłem, po kodzie na zejściu mam straszne wkurwienie (pewnie nie tylko ja) a melisa trochę to niweluje - następny plus ;) )
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 4 / 48
a jak już zarzuciłeś kodeine to nie czukłeś fazy po DXM ?
Obca grzanka.
  • 461 / 7 / 0
Po 2h już na tyle zeszła, że było tylko toz jebane uczucie w głowie... po kodzie zeszła ;) ale ostro się nagrzałem więc może dlatego... a pozatym najbardziej mnie wkurwia to jest się czuję po deksie, mam zawsze taką pizdę dziwną i lekkie odrealnienie - a to już zeszło ;)
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 4 / 48
to dobra informacja, bo zdecydowanie za deksa prędko bez powdów sie nie złapię, ale powód juz jest ;)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011 przez Hejji, łącznie zmieniany 1 raz.
Obca grzanka.
  • 461 / 7 / 0
Ale według mnie jeżeli te 75mg to już 1plateu to nie opłaca się tyle zarzucać, jeśli będę dexa do kody brał to 70mg (waga 72kg) żeby nie czuć tego ku****wa ;)
  • 218 / 4 / 48
ej to dałbys rade mi tez przeliczyc le powinnam wziąść tego syfu, aby później było lepiej z kodą, jeśli ważę 50 kg? bo ja się w tym nie orientuje :P
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011 przez Hejji, łącznie zmieniany 1 raz.
Obca grzanka.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.