Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Czy przed pierwszym razem z benzydaminą czytałeś, słuchałeś o niej, i jak to się przełożyło na trip.
Czytałem o efektach i trip był taki jak w opisach.
109
36%
Czytałem o efektach, ale trip był inny niż w opisach.
126
41%
Nie czytałem o efektach, ale trip był taki jak w opisach [węże, myszy...]
32
10%
Nie czytałem o efektach i trip był inny niż w opisach [brak wężów, myszy...]
39
13%

Liczba głosów: 306

ODPOWIEDZ
  • 139 / 6 / 0
Widziałem motyle, ptaki, żyrafy, ludzi skaczących z balkonu, którzy popełniają samobójstwo (wśród nich goryle, anorektyczki i chyba Mojżesz), robaki wychodzące mi z oczu i skorpiony wychodzące z butów. Ale myszy? Ni chuja.
  • 2428 / 90 / 0
Lilia1 pisze:
forest pisze:
Ktos pisal na forum, ze pojawia sie to, czego sie boimy.

Wiekszosc z nas boi sie myszy i pajakow, stad te gowna przed oczami.
Chcesz powiedzieć że jak ja widziałam człowieka wyłażącego z szafy i spokojnie idącego na korytarz, to boję się że ktoś siedzi w mojej szafie? %-D
Być może , benzydamina wyciąga wszystko co siedzi w twojej głowie na wierzch więc możliwe że gdzieś tam w środku boisz sie kogoś siedzącego w twojej szafie tylko po prostu nie zdajesz sobie z tego sprawy ^_^
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
Re: Re:
Nieprzeczytany post autor: Lilia1 »
dawajrowa pisze:
Być może , benzydamina wyciąga wszystko co siedzi w twojej głowie na wierzch więc możliwe że gdzieś tam w środku boisz sie kogoś siedzącego w twojej szafie tylko po prostu nie zdajesz sobie z tego sprawy ^_^
Może boję się że ów "człowiek z szafy" będzie przymierzał moje sukienki? %-D
Cóż za wyrafinowana benzydaminowa psychoanaliza %-D
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 616 / 4 / 0
benza nie musi pokazywać Twoich lęków czy obaw. Mam wrażenie, że TR często w moim przypadku pokazuje największe lęki, ale i pozwala "spełniać marzenia". Zawsze chciałem uratować nasza planetę przed zagładą i raz miałem taką okazję: księżyc zmieniał się w jakieś dziwne potwory kosmiczne a ja, swoją umysłową bronią je niszczyłem, ratując nas wszystkich od zagłady. Mogę stwierdzić, że benza wyciaga po prostu na wierzch to, co mamy gdzieś skryte głęboko w umyśle. Lęki, marzenia, coś co nas zastanawiało czy zachwycało. Pokazuje nam tylko "kim jesteśmy gdzieś tam głęboko, co się w nas kryje". A kryć się może wiele: marzyciele, bohaterowie, artyści, demony.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
Toś mnie teraz zaskoczył , ale to może dlatego że Ty tego cipacza non stop wpierdalasz :-D

Lilia1= Kto wie być może , zarzuć jakiegoś psychodelika i wtedy o tym myśl
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2011 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / / 0
wendrowycz pisze:
Zawsze chciałem uratować nasza planetę przed zagładą i raz miałem taką okazję: księżyc zmieniał się w jakieś dziwne potwory kosmiczne a ja, swoją umysłową bronią je niszczyłem, ratując nas wszystkich od zagłady. Mogę stwierdzić, że benza wyciaga po prostu na wierzch to, co mamy gdzieś skryte głęboko w umyśle.
Miałam podobnie. Leżąc płasko w łóżku i wpatrując się w sufit widziałam gwieździste niebo, Małą Niedźwiedzicę i śmigające samolociki pod żyrandolem. Te takie na sznureczkach co się wiesza dla ozdoby. To były akurat przyjemne wrażenia. Gorzej jak za śmietnikiem kabel od wieży zmienił się w pełzającą czarną larwę. Tak, robaczywe zwidy to coś bardzo ciekawego...
"Order us some golf shoes, otherwise we’ll never get out of this place alive."
  • 343 / 6 / 0
Wiecie skąd się biorą pająki i inne insekty na benzie? Z czytania opowieści na tym forum, wg. których zawsze ten motyw występuje.

Jaś przeczytał na [H] "No, kurwa, chodziły po mnie pająki, aaale się bałem", po czym zjadł tantum rosa i intensywnie powtarzał w myślach "żeby tylko nie pojawiły się pająki! o niee, jak się pojawią, to będzie bad trip". No i oczywiście pierwsze co Jasio zobaczył, to pająki pełzające po jego ciele. Resztę możecie sami sobie dopowiedzieć ;).
  • 499 / 2 / 0
możliwe że coś w tym jest, że sami sobie robimy te psikusy z pająkami i innymi bo o nich myślimy. Ja po 2,5g nie miałem żadnych pająków ani strasznych innych zwierząt ;)
  • 2428 / 90 / 0
Oj wcale nie , jak zarzucałem to pierwszy raz z kumplem który nic nie czytał o tym na HR to pająki po nim chodziły więc to nie do końca tak jak mówisz :P
  • 1 / / 0
Ja przed moim pierwszym razem z benzydaminą nie miałam pojęcia o tym jak działa ona na innych, dopiero dziś napotykając się na temat aż mnie zmurowało, bo mój trip wyglądał podobnie. najpierw powidoki, potem zaczeło wychodzić mi coś z szafy, słyszałam bzyczenie much, ćmy i wychodzące zza listwy podłogowej pająki które potem całą mnie oblazły. także najprawdopodobniej benzydamina tak działa, bo przed nie słyszałam o tym żeby ktoś widział jakieś insekty po zażyciu, a też wcale o nich wcześniej nie czytałam, tylko po prostu się pojawiły
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.