Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Alkohol. bez lub z Z.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2428 / 90 / 0
Ehh zjebałem sprawe wczoraj chciałem zrobić mix`a z alkiem ale zacząłem od alkoholu i nawet nie zdążyłem poczuć działania zolpi (50mg) a chwile potem urwany film :'(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 16 / 0
Ha, fajny ten zolpi. Wciagnalem 5 mg i mam fajne uczucie uspokojenia i wyjebania na wszystko, milo sie siedzi. Musi sie fajnie laczyc z ziolem, trzeba sprobowac ;]
  • 2428 / 90 / 0
W nocy z soboty na niedziele miałem dość dziwna sytuacje i chyba spowodowaną Zolpim
W piątek dość mocno sie upierdoliłem wódką + piwami i pojebany ja jeszcze zajebałem w klame koło 40mg nasenu , oczywiście urwany film + odpierdalanie szopek ale nie o to chodzi.
Wieczorem próbując zasnąć cągle myślałem co ja tam jeszcze naodpierdalałem i w pewnym momencie byłem w takim jakby pół śnie (taki lekki sen wiesz śpisz , ale nadal myślisz no nie wiem jak to opisać) no i wtedy miałem takie przebłyski tego co robiłem zeszłej nocy... wszystko ok tylko że ja to wszystko oglądałem oczami trzeciej osoby :nuts: to mi sie jeszcze podobało bo bardzo realnie to wygląda ale potem nie wiem czemu zacisnąłem żeby i poczułem jak mi sie łamie ząb zaraz sie zbudziłem i macam sie po papie czy to naprawdę było czy sen , chwile potem miałem tak jeszcze 2 razy :blush: strasznie chujowe uczucie wziąłem jedną tabletke nasenu i zasnął już bez tego "czegoś"
No i tu pojawia sie pytanie co to kurwa było ? :-D Dzisiaj po przemyśleniu sytuacji strasznie żałuje że wziąłem tą tabletkę , mogłem jeszcze chwile poczekać i zobaczyć co będzie dalej...
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2011 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 3 / 0
Proste i czyste niczym deJot z Kolumbijskiej fermy. Oczywiście odpowiedzialny jest za to układ nerwowy in plus in minus osłabienie organizmu tylko to wzmaga. Bardzo często wstępuje coś takiego u osób które namiętnie i dobitnie interesują się lekami dragsami oraz słodkimi lukrowymi pączusiami. Miałem podobną sytuację co Ty raz czy dwa czy może czynaście? Zwykle jednak wybudzenie polegało na wyobrażeniu złamania ręki, wypadku, spadanie z wysokości - jednak mój umysł to spaczone dzieło aż dziw ze w ogóle odbiera normalne receptory i cechy charakterystyczne występujące u większości społeczeństwa. Ostatniej zimy, niezbyt srogiej jednak co mi na rękę czy dwie, zapodałem 20 mg Zolmastera - efekt? Z pewnością był, wysoki stopień chilloutuuu, uspokojenie.
  • 2428 / 90 / 0
No tak jak myślałem , ale co to było ? paraliż senny ? bo przegoglowałem troche internet i to pasowało do tego , dodam że wczoraj w nocy znów bym to miał ale olałem to i poszedłem spac ,wtedy co to miałem żeby do tego dzoszło musiałem leżeć nieruchomo kilka min ^_^
  • 2878 / 21 / 0
Przy paraliżu przysennym, jak nazwa wskazuje następuje paraliż (tylko z nazwy), więc sedno jego jest takie, że się ruszać nie możesz, a z tego co przeczytałem- ogarnąłeś się po tej akcji z zębem. A trzecioosobowe widzenie nazwałbym wyobraźnią, półsnem i tyle. Nie doszukuj się zjawisk paranormalnych, bo jak już napomknąłem - to tylko sprawka wyobraźni. Pamiętaj - set & setting, hehe.
A zolpidem może mieć do rzeczy tylko to, że przywołuje od razu drugą/trzecią fazę snu (nie pamiętam, info do sprawdzenia).
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 24 / / 0
Na mnie chyba Zolpidem nie działa..
Kilkakrotnie zażyłam Nasen (doustnie jak i donosowo)
i żadnych efektów...
Raz po piwie doustnie, czekałam 45 minut, i nic.
Po dwóch dniach na trzeźwo, również nic.
Później przed kompem pół tabletki do nosa, o dziwo - nic.
Później jak już całą, to tylko mnie pół godziny w nosie szczypało, i dalej nie odczuwałam żadnego euforyzującego efektu.
To jest możliwe że Zolpidem na mnie nie działa?
Uwaga! Użytkownik Schizophrenic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
Pół tabletki zawsze brałeś ? bo to mało nawet jak na pierwszy raz :(
Ja racji że jestem dość duży :-D czuje efekty po minimum 2-3 nosem

idontknow - ja sie tam nie doszukiwałem żadnych paranienormalnych zjawisk ^_^ tylko po prostu ciekaw byłem tego zjawiska
  • 24 / / 0
Nie, jedną tabletke za pierwszym razem doustnie, całą, drugi raz nosem połówke.
Ja waże 60kg, przy wzroście 173, więc myślałam że przy tej wadze jedna cała nosem chociaż minimalnie podziała.. a tu wałek. :)
Koleżanka jak brała połowe, a waży o wiele więcej, to ją ładnie zmiotło. a u mnie nic..
Uwaga! Użytkownik Schizophrenic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.