nic kurwa nie bierz przez 3 miesiące... po prostu przygotujsie przez te poprzednie miesiace.ą dlaej juz twoja droga zycia.
Dobrze jest wychodzić lub wybiegać lęk, zająć się jakąś nieskomplikowaną pracą fizyczną, albo chociaż lekkim rozpierdolem - krzyk, kopnięcie, uderzenie, skok, skok, fatality.
Można też wkręcić się w rytuał parzenia melisy, gotowania wywaru z maku lub wybrać spokój instant - w postaci benzodiazepin lub neuroleptyków - a tych jest mnóstwo do wyboru.
mwian pisze:Dzięki za zrozumienie problemu i pomoc. Póki co biorę magnez i wit b6 żeby na pewno mieć to w normie. Wolałbym jednak coś łatwiej dostępnego, bo nie chce z lekarzem rodzinnym o tym gadać itd.., coś dostępnego jak np. DXM ale to raczej nie pomoże...
Ja polecam jeszcze aromaterapię, kąpiele z olejkiem lawendowym albo podgrzewanie olejku w kominku aromaterapeutycznym. I wspomniany wyżej kozłek lekarski, może Neospasmina?
Teraz jest wiosna, dużo spacerów w ciągu dnia i czerpanie ze słońca też może pomóc. No i czekolada, kakao!
Ale ja jestem staromodna, co ja polecam, ja się nie znam.
Co byście polecali na nerwicę na dzień? Zależy mi na czymś lekkim, żebym nie chodził zmulony. Chodzi jedynie o te zaciskanie zębów. Skoro doksepina w takiej dawce działała, to nie potrzebuję nic wielkiego (i serio mam powody, żeby jej nie brać). Tak więc dla miłej odmiany proszę o coś delikatnego i w miarę możliwości taniego (czy refundowanego nawet, mam recepty z "P"). Może tak na te kilka dni (myślę, że tydzień czy dwa góra dopóki sprawa się nie wyjaśni) jakieś benzo? Tylko coś co dostanę u rodzinnego nie mając dobrej bajery. Jakieś najsłabsze, lub jedno ze słabszych. Tolerancji praktycznie nie mam, więc to nie będzie problemem. Mniejsza o uzależnienie, tym się nie przejmujcie. Po tygodniu nie wpadnę, skoro po mocniejszych benzo z rok temu przez ~miesiąc było ok.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.