Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
na raz walic te 3 kreski ? bo troche tego jest i nie wiem czy dam rade , póki co poszła jedna

walem na raz to + po 5mintach dodalęm jeszcze jedną ścieże i poza małymi zmianami percepcyjny (żałuzje same sie podnoszą, grzejnki sie wyginają) to nie wiedz no jeszcze kolora zmnieły barwe , ale poza tym cienko czy na jeszcze jakies efekty moge liczyć ? przypominam że chodzi o 40mg donosowa :)
Ostatnio zmieniony 31 marca 2011 przez Modyfikowany Bigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / / 0
Miałem kiedyś styczność z tą substancją.
Nie była przeznaczona do użytku rekreacyjnego tylko na bezsennośc, po prostu.
zażyłem pół tabletki położyłem się spać czekam nic wziąłem następną czekam dalej nic dorzuciłem jeszcze dwie i w końcu się
wkurzyłem i dorzuciłem jeszcze 10 tab (wiem że nie było to mądre) lecz dalej nic się nie działo i tylko się wkurwiłem nie miałem nawet żadnych dolegliwości ze strony oun jak i ukl. pokarmowego a tak się cieszyłem że w końcu normalnie usnę a tu zonk.
Miał ktoś jeszcze podobny przypadek?
  • 2878 / 21 / 0
Jak chcesz, ja nie walę na raz, bo lubię widzieć jak się ujebuję. Zresztą nie wiem jakie masz te kreski, u Ciebie jedna = 15mg? Ja rozkładam 15 mg na dwie krechy do każdej dziurki i po 15/30 min. (indywidualnie) powtarzam aż do wyczerpania zapasów. Nigdy nie miałem po tym wizji/halucynacji/zmiany kolorów ani tego typu doświadczeń wzrokowych. Zachowanie przypomina schlanie alkoholem, z tym że się nie jebie wódą :) i nie ma tego specyficznego ciężaru w głowie. Niemniej jednak lubię zolpidem, bo potrafi zająć człowieka pierdołami, np. raz po trzech tabletach miałem ogromnie parcie na szluga i zrobiłem sobie więzienną machorkę, godzinę szukając bletek i wysypując tytoń z ogarków wyjętych z popielniczki. Tak przypuszczam, że to się właśnie działo patrząc rano na rozjebany popiół po całym pokoju i rozświechtane blety.
Nastaw się na totalny nieogar, otwartość typową dla alkoholu i generalnie daj się porwać w ten wir, bo rano i tak huja spamiętasz. Najlepiej wyjdź na miasto z kamerą przyczepioną do kasku.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2428 / 90 / 0
rozłożyłem to na 4 kreski z tym że doszła jeszcze jedna tabletka czyli razem 40mg i słabo w sumie wyszło :( niby coś czułem ale średnio było , za to wizualnie nawet fajnie dość mocno kolory "wyblaknięte" + wyginający sie grzejnik i rolety co same sie podnosiły i opuszczały ^_^
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Co najlepiej do miksow z zolpi? myslalem o benzo ale nie wiem jaka,rolki odpadaja dla mnie shit :-/
Jest jakis inny lek nasenny z takim potencjalem rekreacyjnym jak zolpi? Co tam ladnie filmy zrywa %-D
Uwaga! Użytkownik TravisP nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Tlenek węgla (CO) silnie inaktywuje Cytochrom P450, który może obniżyć stężenie zolpidemu w osoczu nawet o 60%, znacząco osłabiając efekt. Nie poleca się palić fajek również dlatego, że wszelkie cyjanki zawarte w papierosach wywołują ten sam efekt!
Nie mogę natomiast znaleźć czegoś, co go aktywuje (co, analogicznie rozumiejąc - podbiłoby działanie). Any ideas?

edit: aktywny jest cały czas, ale chodzi, by był nadaktywny.
edit2: może hiperwentylacja? ten enzym bierze również udział w transporcie tlenu, więc jeśli się go jeszcze bardziej pobudzi, również zwiększy działanie zolpidemu czy pierdolę?
Ostatnio zmieniony 31 marca 2011 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1800 / 19 / 0
dawajrowa pisze:
właśnie sniffłem 10mg po jakim czasie można spodziewac sie efketów ?
Doszłem jednak do wniosku że lepiej walnąć te 10 nosem niż 20 doustnie :P
Po wciągnięciu nosem efekt następuje niemal natychmiast %-D
  • 2878 / 21 / 0
A jak z wtarciem w dziąsła? Próbował ktoś?

możnaby tam spływ umieścić
  • 1959 / 55 / 0
Jak robiłem w moździerzu Nasen, to resztę wcierałem w dziąsła. Raczej działa.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 2878 / 21 / 0
mniej, bardziej, inaczej? bo właśnie mi została ostatnia tableteczka i chyba zrobię ją na pół - pół do nosa i pół w dziąsła - to ostatnie 60mg będzie wtedy łącznie. 3 już sniffnąłęm,

EDIT DO FAQ: zolpidem "Bardzo wzmacnia euforyczne działanie tramadolu i kodeiny." W ogóle jej nie wzmacnia, a nawet obniża działanie euforyczne kody, no to bo lek nasenny, więc tylk większa sedacja jest przechodząca aż w nieprzyjemną zamułę i trudno nie zasnąć po takim miksie, jakby się jeszcze difke dorzuciło to już totalny sen.
Raz wziąłem 15mg zolpi do 600mg antka i sama sedacja, nie było wejścia euforii i była zamuła i blee. Nie polecam. Chyba, że po peaku, to droga wolna... do snu. lub nie :)

co za chaotyczny ćpuński post.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2011 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.