Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Dobrze, że są ludzie typu Hennessy, w miarę kumaci, bo Maleczny mnie rozśmiesza (sorry Maleczny). Panie Maleczny - lekarzu nasz ty! Zeżryj sobie 6 tablet z magnezem (jakich, to nie wiem. Ty wiesz lepiej.) i się uzdrów. A raczej sraki dostaniesz... Lubię, jak ktoś takie głupoty pier..li. Miło się pośmiać.
Maleczny pisze:no nic ja mam szczescie ze od dexa kurczy nie dostaje bo bym chyba byl jedna zwiniea kupa miesni:D
Maleczny - mój nieidolu - dxm NAPRAWDĘ potrafi poharatać...
Powód: scalono dwa posty
Ale jak zaczął jebać, to podziękowałem.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.