I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Czysta nauka...
Osobiście nie testowałem, ale spróbuję (myślę, że w przyszłym tygodniu) i ewentualnie napiszę co o tym sądzę.
Wiadomo jest przecież, że niekiedy "X wzmacnia działanie Y" więc dlaczego niemiało by być podobnie w sprawie mj a Mango?
Dziękuję ;)
"Jestem debilem i mnie naukowe fakty nie przekonują ale skoro jestem debilem to się w to powkręcam i będę miał dobra pizdę" Tobie i każdemu innemu debilowi, który podważa zwykłą biologię serdeczne wypierdalaj do szkoły.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Ile trza zjeść tego mango? Koniecznie jedno na głowę? Robię imprezę i zastanawiam się ile kupić. Jak zjem 2 to będzie odczuwalna różnica? Albo jak zjem pół albo mały kawałek?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.