Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 104 / / 0
Ostatnio podczas spotkania rodzinki temat zszedł na zdrową mate, guaranę, zieloną herbatę itd brat zachwalał, wujek również i nagle ktoś powiedział , że słyszał o takiej roślinie-Ilex guayusa (śmiesznie swoją droga próbowali to wymówić:D), ale nie próbowal jej bo nie ma atestów na spożycie. Fakt MO i SS w ten sposób sprzedają, są to chyba jedyne 2 sklepy gdzie można kupić ilex.
I tu moje pytanie czy widzieliście w jakiś innych sklepach? Chcę pokazać rodzince ze nic w tym "braku pozwolenia na spożycie" złego nie ma, a w zasadzie jeśli chodzi o SS to zawsze fajnie, elegancko zapakowane, jak z herbaciarni czy cuś ;-) I niech rodzinka porówna susz z tym co ma takowe pozwolenie-jeśli są w ogóle takie sklepy.
  • 6 / / 0
Hey!
Wczorajszej nocy wypilem ok 100ml naparu z Ilex guayusa. Musze przyznac, ze ta roslinka ma moc- szczególnie w polaczeniu z 10mg lexapro :cheesy: Dla przypomnienia ecitalopram nalezy do najbardziej selektywnych SSRI :finger:
Zaparzylem 1 lyzeczke ekstraktu z Magicznego Ogrodu okolo godziny 22.00. Juz po jednym lyku poczulem odprezenie + stymulacje. Funkcjonowalem normalnie, mialem jedynie zwiekszony naped i uczucie pewnosci siebie %-D Polozylem sie spac okolo 1 godziny. Czulem sie spokojny ale nie moglem usnac. Mialem bardzo dziwne mysli- myslalem, ze nie ma dla rzeczy niemozliwych, ze to co pomysle jestem wstanie to zrobic- tak jakbym byl POL-BOGIEM :nuts:
Wstalem okolo godziny 8.30 i czuje sie calkiem dobrze. RR:125/70
Chyba juz nie bede laczyl ilexa + SSRI %-D
Przerzuce sie na yerba mate :heart:
Peace!
  • 104 / / 0
W innym wątku Masterfilter polecał ilex z theobroma cacao. Odnośnie tego mixu również mogę podpisać się pod ciekawszym niż zwykle działaniem kakao (ukłon w stronę pindyjski za zwrócenie uwagi odnośnie pisowni:) )

Świetnie sprawuje się również ekstrakt 10:1 z ekstraktem macuna puriens(l-dopa)! 1g ekstraktu i 2g l-dopa pozwalają funkcjonować pół nocy w stanie wysokiego skupienia i chęci do pracy.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011 przez karla, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1387 / 2 / 0
karla pisze:
kakaa
Forma nieodmienna ;)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 8 / / 0
Zaparzome 20 lisci dziala energetyzujaca a zarazem relaxuje.Czulem ze moglbym isc do pracy jednoczesnie moglbym isc spac jezeli byla taka potrzeba.Super sprawa dla tych co wkurwia kawowe pobudzenie po czym zamula .Jedyne co zauwazylem to wzrost tolerancji na mj dziwna sprawa tolerancka byla dosc zauwazalna.
  • 338 / 2 / 0
ile ekstraktu sypiecie, zaparzacie go tak samo jak liscie i ile kroc mozna taki proces powtarzac?
  • 104 / / 0
ok pół łyżeczki, możesz zalać sokiem-ciepły bądź zimny.
  • 338 / 2 / 0
gdybym mial jeszcze lyzke w akademiku, czemu sokiem ( jakim ) to zalewasz
  • 1174 / 19 / 15
Guayusa jest iMAO. Czy można ją wobec tego pić podczas zażywania 5-HTP?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / / 0
gdybym mial jeszcze lyzke w akademiku, czemu sokiem ( jakim ) to zalewasz
Sok pomarańczowy i zalewam podaną wcześniej ilość, później mieszam i wypijam:)

Czy można ją wobec tego pić podczas zażywania 5-HTP?
Stosowałam 5-htp w ilościach 200 mg x2 dziennie i co jakiś czas popijałam ilex-a. Nawet nie wiedziałam że tego nie należy łączyć :-D Fakt że ilex był pijany (susz) zazwyczaj wieczorem, a 5-htp rano i w południe.

Grunt aby nie łączyć ekstraktu i odrazu połykać 5-htp.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.