Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 422 / 5 / 0
ROBAK13 pisze:
Jak bym złożył w tej samej aptece jedno zamówienie na 5xAntek, a drugie na 5xThico i odebrał oba na raz to zrobią z tego problem? Bo nie można zamówić więcej niż 5 opakowań, ale przecież można dwa zamówienia zrobić nie? xD Jedynie przy wydawaniu ktoś się może przyczepić.
Mi kiedyś podczas zamawiania 5 paczek neoazariny w dozie wystąpił jakiś błąd na stronie. Na miejscu okazało się, że zamówiłem 2x5 paczek (2 zamówienia po 5 paczek na to samo nazwisko). Babka się przyczepiła trochę, że to kodeina i że jest "często nadużywana przez młodych ludzi, a zwłaszcza studentów". Zapytałem więc, czy to jest niebezpieczny lek i takie tam sretete :D A ona odpowiadając coś tam już wydawała wszystko na ladę :) Powiedziała, że więcej już nie będą wydawać takich zamówień, ale nie poddałem się i dobrze zrobiłem - zero problemów :)

btw. co raz zmieniam dane osobowe :P kilka razy zamawiałem na własne, ale gdy okazało się, że nie sprawdzają tożsamości, pomyślałem, że szkoda kaleczyć swoje nazwisko :)

pozdro !!
  • 523 / 2 / 0
hmm no w sumie tak. Nidy nie poprosili o dowód czy coś. Ale chuj tam w sumie z danymi, jak kalecze swój wizerunek. Ale z tym też ,w sumie, chuj :) Aptekarki mogą mnie mieć za kogo chcą, ja tam przychodze po leki a nie na pogaduszki.
Edit: najgorsze są te stare, oświecone, chyba kurwa myślą że mają misje uchronić młodzież przed złem. Nie kupie to w tej, to w następnej..
  • 3309 / 22 / 0
awzan pisze:
Edit: najgorsze są te stare, oświecone, chyba kurwa myślą że mają misje uchronić młodzież przed złem. Nie kupie to w tej, to w następnej..
To akurat nie dziwi, chodzi o czyte sumienie, a nie o to, że myśli, że w ogóle nie kupisz.
  • 523 / 2 / 0
Jak nie chce zarobić to jej problem. Ale mogła by chociaż nie pierdolić farmazonów, nie raz się spotkałem z taką sytuacją że gdy tylko wypowiadałem "antidol" to stara w mgnieniu oka odpowiada np. "na recepte". Proszę grzecznie czy mogła by sprawdzić, bo to jedyny skuteczny lek, i jestem pewien że na opakowaniu piszę lek wydawany bez recepty. Po czym słyszę "nie ma mowy, bo (...)cośtam", a prawdziwy sens tego zdania brzmi mniej więcej "wypierdalaj ćpunie" :-)
  • 734 / 3 / 0
hm, ja tylko raz sie spotkalam z jakakolwiek reakcja, na slowo antidol sie wzburzyla i 'JA SPRAWDZE CZY TO NIE NA RECEPTE!!!! BO TO Z kodeina!!! JA SPRAWDZE!!'
moment, w ktorym sparwdzila, ze nie jest, byl piekny. w sumie malo emocjonalna sytuacja ogolnie, ale dla takiej miny oplacalo sie tam pojsc
  • 133 / 2 / 0
u mnie na szczęście nie ma problemu z Antidolem a aptekach. Bez problemu sprzedają w znacznej ilości załóżmy 4 opakowania,nawet się głupio nie patrzą,tylko jak się pytają po co aż tyle,to mówi się,że ma się kilkudniowy wyjazd służbowy,wycieczka,albo kolejka do dentysty za kilka dni,a ty cierpisz z powodu silnego bólu czegokolwiek.Jak na razie tylko kilka razy zamawiałem przez DOZ,bo nie mam prawdę powiedziawszy takiej potrzeby...apteka na kazdej ulicy praktycznie w mieście gdzie studiuje,albo przez które wracam z przesiadka na chate,także wszystko jest Si. Inaczej sprawa wygląda z Acodinem....tu wiadomo dlaczego.... %-D
FeRu Raprodukcja

Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),

https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja

https://soundcloud.com/feru89
  • 258 / 2 / 0
jak ja raz poszedlem do apteki po antidol, to stara rura mi wyjebala z wielkim oburzeniem ze wszystkie leki z kodeina sa na recepte :elephant:
Ostatnio zmieniony 16 marca 2011 przez sQneK, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 290 / 2 / 0
Rozmowa z kierownikiem powinna rozwiązać problem. Dopóki nikt nie zareaguje, to sytuacja się nie zmieni. Trzeba walczyć o swoje prawa. Załóżmy, że jesteś szarym obywatelem i faktycznie potrzebujesz antka, bo boli cię ząb, a nic innego nie pomaga. I co? przez babe masz się męczyć? Z resztą, możesz nawet poprosić o pokazanie pudełka leku gdzie stoi jak byk, że jest bez recepty. Jeśli nie da antka, poproś o neo. Jeśli nie da, to thio. Jeśli nie, to chociażby solpadeine. Na wszystko jest sposób, tylko trzeba działać zdecydowanie.
  • 734 / 3 / 0
z drugiej strony po co sie wyklocac, skoro mozna przejsc 100m dalej i kupic bez problemu. nie chca, to w gruncie rzeczy tylko ich strata
  • 290 / 2 / 0
Miałem raczej na myśli sytuację niedzielną w aptece dyżurnej. W innym wypadku wystarczy spróbować spokojnie i rzeczowo porozmawiać. A jak nie, to pocałujta mnie w dupe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.