4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
Mam wielki problem ze skrystalizowaniem tego ścierwa... Otóż ekstrahowałem IPA, 350 KMno4, woda utleniona, odczekałem troszkę, kropla Hcl35% do Ph 6 i odparowałem w mikrofali.
Gdy było prawie suche zalałem wrzącym acetonem bezw. i wrzuciłem na chwile do lodówki.
Otóż materiału wyszło bardzo mało, ciężko w ogóle było to zdrapać, żółto-brązowe to i strasznie wilgotne...
Nie wiem co zrobiłem źle, podejrzewam że z ekstrakcją IPA coś namieszałem, może jakiś lewy jest, bo nie dość że odparowywanie idzie strasznie długo, to do tego cała chałupa musi wdychać opary :-)
Czy użycie sprawdzonego spirytusu pomoże? Może coś namieszałem z zakwaszaniem, lub odparowywanie w mikrofali kociakowi nie służy?
  • 1198 / 8 / 0
moze sie myle ale po co tutaj woda utleniona ? nie powina byc zwykla woda ? ;d
  • 2814 / 14 / 0
Z przepisów zawartych na forum wynika,że powinna to być zwykła woda.[1]

Ciekawostka:
[ external image ](środowisko obojętne)[2]

Przypisy
  1. Post napisanyprzez p4g4y0zzz(X), 20 kwi 2010, o 00:36
  2. Barbara Stypuła,Katalityczny rozkład wody utlenionej,ćwiczenia IX
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Miałem na myśli dodanie paru kropel wody utlenionej do przefiltrowanego roztworu metkatynonu, aby strącić resztę KMnO4, co znalazłem w syntezach.
No cóż, spróbuje jeszcze zrobić jak robiłem przedtem, z tymże muszę załatwić jeszcze nowe papierki, bo na tych starych POCH to nie widzę dokładnie jakie Ph ma roztwór.
  • 3523 / 53 / 0
kiedy czytam o nadmanganianie i wodzie utlenionej to przypomina mi się http://kamil6k6.wrzuta.pl/film/0ObkYgzK ... _utleniona
  • 30 / / 0
Parę wątpliwości na temat doczyszczania kota:
1. do pół łyżeczki do herbaty wodorotlenku sodu (na każdą paczkę - 720 mg pseudoefedryny), dajemy 5 cm3 wody i mieszamy. reakcja jest egzotermiczna, a roztwór żrący więc uważać.(...)
3. dodajemy 10 cm3 chloroformu (...)
5. do chloroformowego ekstraktu dodajemy etanol, w ilości 20 ml(...)
1. Jak zmieniają się proporcje podane powyżej, załóżmy dla 4 paczek z p-efy??
2. Jak wygląda w praktyce używanie (oraz odparowywanie np. w mikrofali) DCM, można przy oknie i dobrej wentylacji, nie martwiąc się że zasnę?? :)
  • 4 / / 0
Zrobiłem wczoraj synteze metkata, metoda octowa :
Do jednego kieliszka (20ml) wrzucam pokruszony na pył sudafet, zalewam w 3/4 letnia woda. Mieszam , aż sie rozpusci. Dolewam 3ml octu. Do drugiego kieliszka 250-300mg nadmanganianu i do polowy woda. Wstawiam oba do zamrażalnika. Jak bd dobrze schłodzone (10min) to zlewam to do wiekszego kieliszka. Zamieszałem i do lodowki na 1,5h. Wyszło bardzo ciemne. Wypiłem , działanie baardzo słabe, niemal niezauważalne (jedynie lekko poprawiona koncentracja). Piłem metkata jakis czas temu i zadzialal bardzo pozytywnie.

Napiszcie, czy cos spiepszylem w tej syntezie, albo dlaczego nie klepał?
  • 121 / 2 / 0
Mam wątpliwości co do tego co powstało obok metylokatynonu.
Zrobiłem proszek pachnący ledwo wyczuwalnie wiśniami tak jak to ponoć on pachnie.
Ale i początkowo był wyczuwalny drażniący zapach octu... co to?
Uwaga! Użytkownik krzysztofpx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 574 / 3 / 0
Strzelam ze bezwodnik octowy powstaly w reakcji.
  • 260 / 4 / 0
Bezet %-D , a tak na poważnie to ja bym się tym nie przejmował - cokolwiek to było to nie zabije ;)
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.