ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:) chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Wydzielono z "Zm.prawa - ban na mefedron i inne w Czechach" -PcP
Smartfun pisze:nie chce zakładać nowego tematu
Smartfun pisze:ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
Ich podstawowy akt prawny dotyczący narkotyków to zákon z 2. apríla 1998 o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch (PDF). W tym akcie też jest podstawowy wykaz substancji kontrolowanych z podziałem na 3*2 kategorie z względu na stopień szkodliwości na zdrowie. Były zmiany dopisujące m.in.mCPP(11.01.2007)[2],sporo syfu w tym mefedron(1.02.2011)[3).
Smartfun pisze:szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:)
Smartfun pisze:chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
Smartfun pisze:P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Przypisy
- Mefedron musí byť kontrolovanou látkou, infodrogy.sk
- Zákon z 13. septembra 2007, ktorým sa dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach,
psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (PDF) - Zákon z 11. februára 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (HTML)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.