ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:) chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Wydzielono z "Zm.prawa - ban na mefedron i inne w Czechach" -PcP
Smartfun pisze:nie chce zakładać nowego tematu
Smartfun pisze:ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
Ich podstawowy akt prawny dotyczący narkotyków to zákon z 2. apríla 1998 o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch (PDF). W tym akcie też jest podstawowy wykaz substancji kontrolowanych z podziałem na 3*2 kategorie z względu na stopień szkodliwości na zdrowie. Były zmiany dopisujące m.in.mCPP(11.01.2007)[2],sporo syfu w tym mefedron(1.02.2011)[3).
Smartfun pisze:szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:)
Smartfun pisze:chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
Smartfun pisze:P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Przypisy
- Mefedron musí byť kontrolovanou látkou, infodrogy.sk
- Zákon z 13. septembra 2007, ktorým sa dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach,
psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (PDF) - Zákon z 11. februára 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (HTML)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.