Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ja jako takie kaca nie mam po deksie, ale łatwo mi się zebrać z łóżka z rana dnia następnego i przez następne pare dni, co jest wyczynem wybitnym jak dla mnie
Natomiast prawdą jest, że DXM to coś zupełnie innego niż tryptaminy i fenyletylaminy. Ma zupełnie inne działanie. Nie spotkałem się, żeby ktoś był świerzy jak skowronek na drugi dzień po deksie. Psychodeliki są cudowne bo po dobrym tripie na drugi dzień jesteś zupełnie czysty i pełen nowych sił. Po deksie chyba tak nie ma, co nie znaczy, że deksowa dysocjacja nie może być owocnym doświadczeniem. To by była hipokryzja, w końcu lubimy marihuanę i inne dysocjanty. ;D
x = x
Właśnie zjazd po DXM jest bardzo skowronkowy! Wiele osób twierdzi, że się czują wspaniale na następny dzień. Ja przeważnie też, ale to wszystko zależy, ile godzin prześpię (a po DXM z tym jest ciężko). Jak zawalę noc to po prostu jestem senna, ale nic poza tym.
Ostatnio wzięłam samo LSA i na następny dzień byłam bardzo nieżywa, ciągle mi coś w brzuchu burczało, choć nie byłam głodna. A spałam całą noc.
Elwis pisze:Nie spotkałem się, żeby ktoś był świerzy jak skowronek na drugi dzień po deksie
Chaotka pisze:Może jak zwykle użyłam zbyt mocnego słowa, ale miałam wrażenie, że Kurwik zdecydowanie odradza branie dxm.
Co do następnego dnia po DXM jeszcze pewnie spróbuję to zobaczymy. Ostatnio nie tryskałem miłością na drugi dzień. Po psychodelikach często (nawet po pamiętnym Krakowie ^_^).
x = x
MY NIE MUSIMY SŁUCHAĆ MUZYKI MUZYKA JEST W NAS
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.