Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Od dłuższego czasu mam problemy z kręgosłupem lędźwiowym (przepukliny na 3 krążkach z uciskiem na korzenie nerwowe - lewa noga do dużego palca). Dzisiaj (w końcu) zastosowałem tramadol w czopkach. Ból trochę złagodziło, nawet trochę więcej niż trochę. Działać zaczęło po ok. 2 godzinach. W sobotę mam b. ważną imprezę (Ślub i Wesele Córki) i mam obawy czy dam radę. Proszę o poradę.
Na bóle, które wymieniłeś antek może być za słaby. Zaleca się jednak tramadol, tym bardziej jak mówisz, że Ci pomaga... A co Ci lekarz przepisał na te bóle? I jakie dawki bierzesz?
PS: mówi się, że najlepiej stosować jak najsłabsze leki przeciwbólowe, ale to się sprawdza tylko przy chwilowych bólach - jeśli ktoś musi brać stale (bóle chroniczne), to zdecydowanie leki mniej szkodliwe na układ trawienny (paracetamol, aspiryna czy ketonal rozjebują na dłuższą metę bebechy bardziej niż opioidy).
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Edit Opioidy nie rozjebują przewodu pokarmowego (z wyjątkiem układu wydalniczego) Zostane raperem
WildMonkey pisze:niestety tramal bardzo słabo działa na mnie przeciwbólowo, jedyne co mi znieczula to penis któremu wydaje się że może wszystko
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.