Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Od dłuższego czasu mam problemy z kręgosłupem lędźwiowym (przepukliny na 3 krążkach z uciskiem na korzenie nerwowe - lewa noga do dużego palca). Dzisiaj (w końcu) zastosowałem tramadol w czopkach. Ból trochę złagodziło, nawet trochę więcej niż trochę. Działać zaczęło po ok. 2 godzinach. W sobotę mam b. ważną imprezę (Ślub i Wesele Córki) i mam obawy czy dam radę. Proszę o poradę.
Na bóle, które wymieniłeś antek może być za słaby. Zaleca się jednak tramadol, tym bardziej jak mówisz, że Ci pomaga... A co Ci lekarz przepisał na te bóle? I jakie dawki bierzesz?
PS: mówi się, że najlepiej stosować jak najsłabsze leki przeciwbólowe, ale to się sprawdza tylko przy chwilowych bólach - jeśli ktoś musi brać stale (bóle chroniczne), to zdecydowanie leki mniej szkodliwe na układ trawienny (paracetamol, aspiryna czy ketonal rozjebują na dłuższą metę bebechy bardziej niż opioidy).
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Edit Opioidy nie rozjebują przewodu pokarmowego (z wyjątkiem układu wydalniczego) Zostane raperem
WildMonkey pisze:niestety tramal bardzo słabo działa na mnie przeciwbólowo, jedyne co mi znieczula to penis któremu wydaje się że może wszystko
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.