Od 7 lat choruje na Reumatoidalne Zapalenie Stawow.Konopie palilem od 13 roku zycia,teraz mam 22 lata.Tak samo bralem leki na RZS pilem ogromne ilosci vodki,palilem mnostwo trawy i nic mi nie bylo nawet czulem sie doskonale funkcjonowalem normalnie,spalem dobrze,jadlem dobrze,bol ktory towarzyszyl mi rano po zapaleniu znikal.Palilem tak do 19 roku zycia,kiedy podczas podawania leku nie odszedlem na tamten swiat.Wtedy cos mi sie popierdolilo pod kopulka i nie pale,nie pije.alkohol mogl by wchodzic w reakcje z tymi lekami co teraz biore,natomiast marihuana nie wiem,chcialbym zeby nie.Wpadlem w spora depreche,na imprezach jestem czestowany ale odmawiam bo boje sie ze umre.Taka jedyna mysl.Ochote mam wielka zapalic sobie znowu,nie tak jak za malolata ale popalac sobie.Nie wiem czy moze mi sie cos po niej stac,czy zupelnie nic
Pomozcie
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.