Dream94 pisze: Podobno witamina c pomaga wyeliminować THC z krwi.
Dream94 pisze: raz (tydzień temu) łyknąłem extasy,
gzyp pisze:Spytaj tych, co będą robić badania...
Przypuszczam podstawowy posiew krwi. Bardzo ciekawa sprawa, wiesz coś więcej o takim badaniu?
Może jest to odzew nagminnych zwolnień lekarskich uczniów?
Zaiste, zastanawiające.
Słuchaj, a może chodzi o badania krwi honorowych krwiodawców?
Edit: By nawiązać szerzej do tematu: Tak jak przedmówcy, jeżeli nie szukają czegoś konkretnego, to możesz spać spokojnie.
Powód: przeniesiono
Chodzi mi o administracje publiczna? (urzedy, itp) - praca "za biurkiem"
Czy w ogole gdziekolwiek w Polsce robia takie testy przed podjeciem pracy?
Jesli bylby np. mocz, to jednorazowe zapalenie (doslownie - wczesniej nic przez pol roku, jeden wieczor, potem znowu nic i badanie po kilku dniach) cos by wyszlo?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.