Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Jedna równa łyżka stołowa to ok. 10g zmielonych nasion.

Zabrzmi to głupio - o diecie pamiętałeś?
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qoudaris »
Wiesz, decyzja o przyjęciu ruty przyszła spontanicznie.. w sensie "o, przyszła paczka! No to jemy..". Przeczytałem cały ten temat, ale jakoś na temat diety nie doczytałem się. Tylko to, czego brać nie można. Apropo tego: wczoraj jadłem pixy, który okazały się po prostu fetą (masakra ;/). A trzy dni temu bieluń... to ma jakieś znaczenie?
Uwaga! Użytkownik qoudaris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Jak na moje oko... ma i to duże ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 4024 / 375 / 953
qoudaris pisze:
Przeczytałem cały ten temat, ale jakoś na temat diety nie doczytałem się
Dość szczególne osiagnęcie, zważywszy, że poczynając od pierwszej , w sumie na każdej stronie jest mowa o tej diecie .
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 4024 / 375 / 953
Odgrzebuję temat, ażeby podzielić się z Wami istotnym spostrzeżeniem: w momencie, kiedy w Waszym magicznym pudełku ulokują się myszy i opędzlują mdzn. worek, w którym przechowujecie rutę stepową, odróżnienie jej rozsypanych nasion od mysich bobków będzie piekielnie trudne.

Strzeżcie się.
  • 1387 / 5 / 0
No proszę Cię. Wierzę, że chciałeś podzielić się z nami przykrą przygodą najedzenia się mysich kup, ale jakoś śmiech mnie bierze, że ktoś trzeźwy może pomylić nasionko z odchodami :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 4024 / 375 / 953
Nieno, nie jadłem ich. I w sumie chodziło mi o to, że mysia kupka łatwo niknie w kupce nasion ruty. A swoją drogą - potencjalnie mogły mieć ciekawie, bo oprócz worka z rutą pogryzły drugi z virolą, która jak wiadomo zawiera di em ti ^_^
  • 1387 / 5 / 0
Yyy, a to gdzie Ty trzymasz swoje skarby, że Ci się myszy tam lęgną? :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 589 / 1 / 0
I co pijesz?
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
Ad1

W tym wypadku w rzadko przeze mnie odwiedzanym lokum, w biblioteczce.

Ad2

Głównie herbatę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.