Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 693 / 7 / 0
666 na borderline misiu tylko psychoterapia i to wieloletnia.
  • 361 / 13 / 0
Za miesiąc mam wizytę u psychiatry i poza 50 mg sertraliny chciałem prosić o Abilify. Chciałbym łykać 7,5 mg z ewentualną zmianą potem na 15 mg. Liczę, że będzie to petarda, poza tym nie wierzę w moc terapii - sam wiem co i jak mam robić, gdzie postępuje źle i dlaczego... Natomiast nic z tego nie wynika i czas przykurwić ostro psychotropy!

Może ktoś teraz jeszcze łyka?
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 7 / 0
Nie dostaniesz Abilify za 3,20zł bo nie masz schizofrenii, a tylko na to jest refundowane, chyba ze wiesz ze zabulisz 400zł za paczke.
Ja też nie wiem kim jestem nawet, no ale rozumiem ze jeszcze musisz dorosnac do terapii, a psychotropy działają depresje jak apap na głowę tzn doraźnie na pewno nie wyleczą Twojej osobowości, ani Ty tego nie zrobisz sam za ich pomocą.
  • 968 / 96 / 0
Abilify to trucizna. SkumaŁem to jak przestalem to wdupiac.
  • 87 / 5 / 0
Abilify bardzo dobry lek na depresje typu płacz,nie wiem po co żyje i tak umre,poprawia trochę napęd
Nie dziala na lęki społeczne ani na wycofanie ze społeczeństwa,nieśmiałość i inne tegotypu pierdoły
A Na borderline terapie są nieskuteczne i jedynie stabilizatory typu lamotrygina działają pozdrawiam
  • 361 / 13 / 0
Hicior pisze:
Abilify bardzo dobry lek na depresje typu płacz,nie wiem po co żyje i tak umre,poprawia trochę napęd
To bardzo dobra wiadomość. Jak zapewne się domyślacie przetrząsnąłem cały internet w poszukiwaniu informacji (normalka hehe) na temat Abilify i jestem pewien, że jeżeli coś może mi pomóc, to zdecydowanie jest to jeden z lepszych wyborów. Nie chce być już sobą, nie chce być już słaby i dalej męczyć się ze sobą.
A Na borderline terapie są nieskuteczne i jedynie stabilizatory typu lamotrygina działają pozdrawiam
Dokładnie. A jako, że na horyzoncie nic ciekawego nie ma, to mam po prostu przejebane. Próbowałem depakine i lamotriginę i słabo...
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 7 / 0
Depakina w moim wypadku to horror depresja maksymalna..
  • 17 / / 0
Już ponad miesiąc zażywam Abilify w dawkach w porywach do 30mg na dobę. Mam zmniejszony apetyt, poza tym znajomi zaczęli mówić, że jestem jakiś spowolniony. Trochę zamula to fakt, ale to stopniowo przechodzi.

Równocześnie 50mg kwetiapiny na sen.
  • 1 / / 0
Ja na poczatku kuracji zazywalem Abilify 7,5mg rano+Ketrel 25mg w dawce 1-0-1+Depakine Chrono 300 1-0-1 bralem to chyba z pol roku i bylo idealnie :-p do tego stopnia ze od maja 2010r przerwalem leczenie bo stwierdzilem ze po co ja sie tak truje itp :nuts: A wczoraj bylem u lekarza bo znow zaczalem miewac swoje mysli samobojcze itp %-D slyszec glosy itp... Wiec znow jestem na Abilify narazie biore 1/4 tabletki przez I-szy tydzien pozniej bedzie 1/2 tabletki+ Xanax SR 0,5mg I-szy tydzien 2 tabl. II-gi tydzien 1 tabl. I koniec leczenia Xanaxem pozostanie Abilify+ niewiadomo co :-D A za Abilify place 3,20zl zamiast 410zl :huh:
  • 92 / 2 / 0
lek ten zazywam od 6dni - akatyzja! tez mnie to dopadlo. To jest chyba najgorsza rzecz jaka mi sie przytrafila po jakich kolwiek lekach. Polecialem do lekarza powiedzialem ze poprostu nie daje z tym rady i dorzucili mi procyclidine. wzialem tego 7,5mg i akatyzja poprostu zniknela :)

takze konserwo moze zrob drugie podejscie tylko pogadaj o problemie z lekarzem :)

Ile czasu u was potrfalo zeby nabrac checi do codziennych rzeczy takich jak tv czy granie, czy chodziazby chec spotykania sie z ludzmi?
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.