Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
"My, dzieci..." jeszcze się broni.
Ale pozostałe popularne pozycje w tej tematyce to tak do poczytania na kiblu. Pamiętniki narkomanek, sekretniki narkomanek i hery moje miłości-o co w tym kurva chodzi?
Z tej półki nie ma nic godnego polecenia.
  • 116 / 2 / 0
Ksiązka świetna, zreszta film tez daje rade!

http://www.youtube.com/watch?v=zP0pkAZSels %-D %-D
  • 142 / 1 / 0
Jedyna dobra ksiazka o narkomanach, bardzo depresyjna. doskonale ukazuje monotonsc i beznadziejnosc zycia cpuna. 'hera moja milosc' to w ogole do dupy lektura, dostałam ja na swieta od mamy kiedys. %-)
Juz wtedy zauwazyłam ze autor w ogole nie mial pojecia o tym co pisze.
  • 520 / 18 / 0
Ja dzis wlasnie przeczytalem "hera moja milosc". Dno absolutne. Po herze mial faze jak po jakis psychodelikach... A co do "My, dzieci..." To zajebista ksiazka. Najlepsza jaka czytalem o cpunach. Jeszcze "Spowiedz Narkomana" byla dobra. I "Cpun" momentami dawal rade.
  • 576 / 6 / 0
M.Pastwa - W szponach białej smierci .... Polecam przeczytać chodz siedzę w opiatach od lat a tu bardziej stymulanty i nie tylko wsumię ale bardzo ciekawa historia 2 różnych postaci... ta książka jest bardzo realistyczna i ujęta w czasach terazniejszych.... Polecam...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 171 / / 0
Traispotting, ale książka;] :heart: (Welsh) Lubię, bo autor mówi o dragach takich jakie są, bez oceniania. Ale- nie ma tu także gloryfikacji. I akcje są genialne :-D
Do tego książka Piątka- heroina. Specyficzna i czasem można się zgubić.. ale tam hera to dopiero fajna sprawa, odliczając homo-epizody.
A książka Chrisiane- po waszych opiniach chyba wreszcie przeczytam..
  • 59 / 1 / 0
W "dzieciach..." powinni na końcu dodać, że Christiane po jakis 18 czy 20 latach powrocila do napierdalania helu po kablach ;] Takie optymistyczny akcent na koniec mowiacy o tym, ze, walac heroine mozna troche pozyc i jak sie czlowiek postara to cos tam ogarniac (jej zabrali dziecko, ale pominmy ten fakt...;])
Niech pan uważa, bo pan umrze. I będzie pan chodził zabity.
  • 15 / / 0
czy posiada ktos ta ksiazke "Spowiedz Narkomana" w wersji pdf, DOC?
Uwaga! Użytkownik the_kometa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 316 / 0
na mnie "My, dzieci z dworca ZOO" wywarła duże wrażenie. Aż w 6 tydzień po odwyku zajebałem kode 300 mg... :-(
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Czytałam "My dzieci z dworca ZOO". Świetna książka, ale to przez nią chce zacząć ćpać. Problem że nie wiem od czego zacząć. Ale wracając do tematu to wg mnie książka godna polecenia, moja ulubiona, czytałam pare razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.