trąpka pisze:sprawdzałeś webehigh?
Jest tu może ktoś, kto przebywał lub w Norwegii lub nadal tam jest? Bardzo mi zależy na poszerzeniu wiedzy w tym kierunku.
północnym
bardziej mnie interesują środki mi nie znane. Państwa skandynawskie są ponoć bardziej liberalne w temacie opioidów nawet od USA. A nie ma to jak bezpośrednia porada w ojczystym języku od ludzi siedzących w temacie. W dodatku to wcale nie takie proste znaleźć te informacje - nie wyszło mi nawet znalezienie normalnej norweskiej apteki internetowej.
Właśnie przeczytałem, że kodeina jest tam jedynie na receptę, bez wyjątku - zaczynam wątpić w ten liberalizm. Zresztą to słowo chyba nie powinno być użyte w jednym zdaniu z "Norwegią". Ok, wybaczcie, chyba za dużo relanium jak na jeden wieczór.
Nie wiem czy moge zalaczyc link,jakby co to prosilbym o usuniecie.A ja obiecuje poprawe:)
http://www.apotek1.no/
Pozdrawiam
Tu podaje cala "litanie" ,jakby komus sie chcialo czytac.
http://translate.duckduckgo.pl/translate?js ... ml&act=url
Pozdraiwm
P.s.Sorry za post pod postem.
glue - miu
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.