Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Czy ktoś dłużej stosujący DXM to zauważył? (mam tu na myśli okres kilku miesięcy, min. co tydzień)
czyli dxm obniża tolerancje na wszystkie innego rodzaju używki?
http://talk.hyperreal.info/dxm-zmniejsz ... 21499.html
nowa? od 1999 roku jest sprzedawana w Polsce. 11 lat to chyba krótko nie jest.
Skoro kolega jest taki chętny do rozmowy niech wytłumaczy mi, dlaczego teraz tak nie dużo muszę zjeść, nie wierzę w to, że tolerka nagle mi spadła na zerową.
hennessy podaj źródło tej info że od 60-lat?
i na dole masz dokładne przypisy
Nie da się umrzeć po dexie. Tak samo możliwe jak po marihuanie
Po samym dxm w rozsądnych dawkach (powiedzmy do 1350mg jednorazowo, albo 20mg/kg, co wydaje mi się naprawdę mocno górną granicą, bo wszystko powyżej moim zdaniem jest już igraniem z własnym życiem, ale jak ktoś ma na to wyjebane, to jego sprawa) rzeczywiście ciężko umrzeć, chyba że ktoś ma jakieś wady serca albo mózgu o których jeszcze nie wie, albo miksuje deksa z niewłaściwymi rzeczami (np. iMAO albo stymulanty).
mariuszdxm pisze:hennessy podaj źródło tej info że od 60-lat? w Polsce sanovi-avensis produkuje od 1999. Nie da się umrzeć po dexie. Tak samo możliwe jak po marihuanie
Wprowadzasz ludzi w ogromny błąd. Co, z tego, że od 99? Nawet na Wiki masz napisane:
W roku 1959 FDA zatwierdziło działanie przeciwkaszlowe dekstrometorfanu jako substytutu używanej w celach narkotycznych i powodującej uzależnienie fizyczne kodeiny. Dwa lata później środek pojawił się w sprzedaży w Stanach Zjednoczonych pod nazwą Romilar. W roku 1973 lek został wycofany ze względu na użycie pozamedyczne, jednak niedługo potem znów przywrócono go do sprzedaży ze względu na brak specyfiku zastępującego.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.