Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 104 / 3 / 0
quantum86 pisze:
W jakich dawkach proponujecie przyjmować ALC ? Czy 1,5-2g będą wystarczające ? Możecie polecić dobre jakościowo alc dostępne na polskim rynku ?
Te ALC z Olimpu jest dobre, dawkowanie niestety duże, tak jak napisałeś powyżej (zresztą będzie na opakowaniu).

Na temat lecytyny ani choliny się nie wypowiem, bo nie używałem. A żeń-szeń możesz odpuścić moim zdaniem.
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Re: Nauka...
Nieprzeczytany post autor: quantum86 »
Niestety firma Olimp już nie produkuje ALC. Mam do wyboru firm Primaforce, Scitec lub San Nutriction. Czy jest jakaś różnica w przyswajalności alc w postaci proszku vs. kapsułek ?

Popróbowałabym sama wszystkich połączeń, ale czasu i nie ukrywam, że funduszy - brak. Także za każdą sugestię byłabym niezmiernie wdzięczna.
  • 104 / 3 / 0
Weź obojętnie którą z tych 3 firm. Ja kojarzę tylko San Nutriction bo z dwóch pozostałych nic nie kupowałem, ale to legalny suplement więc na pewno mąki w zamian nie dostaniesz :-)
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Dobra jest acetyl-l-karnityna firmy Puritian's Pride (1 gr w kapsie).
  • 144 / 6 / 0
Scitec to kiepski producent - wybierz raczej cos z pozostałych firm. Jest jeszcze pare produktów firmy Puritan's : własnie ALC ( w wysokich dawkach) , DMAE ( Deanol - na mnie działał słabo). Cos co naprawde na mnie działało to Nootropill w dawce 1200mg rano i 1200mg po obiedzie. W połączeniu z energy drinkiem super sprawa, przypominałem sobie fazy z dzieciństwa które już dawno zapomniałem, nie miałem rozdrażnienia, potliwośći itp. po prostu jasny i niesamowicie klarowny umysł głodny wiedzy. Nie próbowałem połączeń z lecytyną - podobno jest nieźle.
  • 4 / / 0
Dzięki za wskazówki :)
Puritan's znalazłam na Allegro, ALC i cholinę, więc myślę, że takiego połączenia spróbuję na pierwszy raz.
Może dodam do tego Gotu Kola. W leki jak na razie nie chcę się bawić, tym bardziej, że musiałabym poszukać jakichś konkretnych źródeł, a to trochę zabawy.
Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie, z chęcią poczytam :)

Pozdrawiam
  • 338 / 2 / 0
@quantum86
jezli mozna zapytac czego oczekujesz?
po pierwsze, 15g lecytyny dziennie? troche sporo, ogolnie to bez roznycy jakie zrodlo, lecytyna zdaje sie jest tansza i latwiej dostepna.
ogolnie to po kazdym z wymienionych tutaj srodkow nie bedzie odczuwalnej roznicy, w przeciwienstwie do np kofeiny etc.
  • 144 / 6 / 0
Własnie: Gotu Kola - umknęła mi ta świetna roślina. Jest taki preparat w aptece LogIQ - Gotu Kola i Brahmi. Jest dosc tani (13zl za 60tab ) i na mnie osobiscie działał swietnie. Oprócz poprawy pamięci doszło uspokojenie, wyciszenie, lepsza kooordynacja ruchowa. Polecam
  • 4 / / 0
m477
kofeina odpada, źle wpływa na pracę serca. Nie jestem w stanie dobrze funkcjonować, czuję się rozdrażniona, niespokojna.
Oczekuję polepszenia koncentracji, pamięci. Często podczas nauki pojawia się w mojej głowie mnóstwo innych myśli (potrafię czytać coś, a myśleć o zupełnie innych rzeczach, sprawdzam każdą przeczytaną informację w dodatkowych źródłach, np. wikipedia, nagle przestaje mnie coś interesować i "przeskakuję" do zupełnie innego tematu), mam problem z trzymaniem się jednej konkretnej rzeczy. Wiele pozostawia do życzenia również czas, który potrafię poświęcić na naukę. Zazwyczaj bardzo szybko czuję się zmęczona. Wyciszenie niechcianych myśli, umiejętność skupienia, łatwiejsze przyswajanie informacji i zapamiętywanie ich - czegoś takiego szukam.
Jeśli chodzi o dawkowanie lecytyny, takie informacje znalazłam w internecie (choć pojawiały się też dawki rzędu 5g/dziennie, ale opinie o ich skuteczności skrajne)

Big Left, dziękuję za opinię o Gotu Kola. Na pewno pomoże mi przy ostatecznym wyborze :)
  • 338 / 2 / 0
sproboj piracetam, albo cos mocniejszego z racetamow, jezeli nawet ich dzialanie to autosugestia to i tak sie oplaca.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.