Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 494 / 27 / 0
Fałszywa legitymacja szkolna to podstawa przy takich zakupach. Powodzenia.
  • 196 / 1 / 0
powiedz mi drogi przyjacielu - jak ty chcesz, zeby ci wyslali cokolwiek, co jest nielegalne (mniemam, ze tak wlasnie jest) w polsce, na polska poczte, do polskiego adresata? przeciez to absurd w najczystszej postaci. jak sie myle, to niech mnie jakis kompetentny poprawi.
  • 2814 / 14 / 0
Zapewne będą świadomi tego, że produkty są nielegalne i nie wyślą. Właściciel może być zaprzyjaźniony, a wtedy wyślą.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 1 / 0
to jest w ogóle możliwe, żeby tak było?
  • 67 / 1 / 0
dlaczego nie, nie napiszą adresu zwrotnego albo dadzą fałszywy to im pewnie lotto nie dojdą kto to wysłał, więc im to zwisa jakby co tylko on będzie miał przejebane ;D ja bym dał normalnie moje dane żeby przysłali i jak mi kurwa by udowodnili że chciałem tą paczke? w sumie fajny pomysł też chce ziółko i grude z nl i może coś ze smarta ;P
  • 1169 / 17 / 0
Możesz śmiało zamówić, nikt Ci nie udowodni że akurat to zamówiłeś zwlaszcza jak bedzie to juz przesyłka z góry opłacona a nie za pobraniem.
ZAMAWIAJ i zdaj relację.
  • 585 / 52 / 0
Holandia to najbardziej przypałowy kraj z jakiego można otrzymać przesyłkę z dragami, szczególnie jeszcze z mj, która nie dość że z powodu gabarytów nie będzie wyglądała na zwykły list, a po drugie jest jednym z nielicznych dragów które psy mogą wywąchać. Oczywiście szanse że przesyłka wpadnie w ręce władz, nie są aż takie duże i na pewno sporo przesyłek normalnie dochodzi. Ja przez może 5 lat tylko raz miałem wpadkę i odwiedziny panów o ponurych twarzach. Szło to właśnie z NL, a co lepsze zawierało tylko MDMA i kwasy i miało formę standardowego listu. Jako że list był na fikcyjne dane, nie mogli nić zrobić, ale adres już spalony został i nie zamawiałem na niego nigdy więcej. W przypadku poste restante podejrzewam że po wykryciu nie kombinowali by z uzyskaniem danych od sprzedawcy, po prostu dostarczyli by na pocztę i poczekali na delikwenta który się zgłosi sam przecież i szukać go nie trzeba :-P
  • 196 / 1 / 0
Giet pisze:
dlaczego nie, nie napiszą adresu zwrotnego albo dadzą fałszywy to im pewnie lotto nie dojdą kto to wysłał, więc im to zwisa jakby co tylko on będzie miał przejebane ;D ja bym dał normalnie moje dane żeby przysłali i jak mi kurwa by udowodnili że chciałem tą paczke? w sumie fajny pomysł też chce ziółko i grude z nl i może coś ze smarta ;P
Mi sie wydaje, że jak znajdą jakiekolwiek poszlaki dotyczące twojej kooperacji z danym sklepem, to juz pozniej moga ci to nietrudno udowodnic, ze jednak przyslanie tejze paczki z tymi rzeczami w srodku na twoj adres i imię i nazwisko nie było czystym zbiegiem okolicznosci i manną z nieba.
  • 585 / 52 / 0
Dla tego korespondencja jest bezpieczna i zaszyfrowana, przesyłka nie była na moje dane co jest oczywiste, a to że na twój adres szło coś nielegalnego nielegalnego nie stanowi podstawy nawet do uzyskania nakazu rewizji, chyba że jest to znaczna ilość, wtedy robią ci dostawę kontrolowaną i jak zaczniesz się już cieszyć z otrzymanej zawartości, usłyszysz dźwięk wyłamywanych drzwi do mieszkania ;-)
  • 196 / 1 / 0
Baltazar - odpisywałem gietowi. Nie zagłębiałem się jakos szczególnie w ten temat. co do przesyłki, którą opisujesz to jeżeli uważasz, że jest to bezpieczne, to nie pozostaje mi nic innego, jak życzyc powodzenia i miec nadzieje, ze nic zlego sie nie stanie, i ze opiszesz jak wszystko zaszło. pozdro!:)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.