4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
W mojej ocenie jest to bardzo wątpliwe.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 5 / 0
a w mojej nie,bo identyczne igiełki,identycznie klepiące(krótsza i większa euforia ),miałem już na kilka miesięcy przed delegalizacją mefa i już wtedy wszyscy mówili że trzyma to krócej niż ''inne sorty''...
  • 585 / 52 / 0
Jakoś nie mogę uwierzyć że mając większe doświadczenie z mefem nie odróżni ktoś jednej i drugiej substancji. Pierwsze testy 4-MEC robiłem przed delegalizacją mefa i będąc w ostrym ciągu (praktycznie rok średnio 2g/dobę) Miałem ze trzy sorty kryształów i puder co by je sprawdzić czy nadadzą się na zamienniki i działały one na mnie wtedy ledwo zauważalnie, dopiero po może kilku tygodniach odstawienia 4-MMC poczułem działanie meca konkretnie, choć mam wrażenie że zależnie od sortu i dostawcy, działanie jest na tyle odmienne, że aż powątpiewam czy to aby zawsze jedna i ta sama substancja. Np działanie niby pudru (w większości jaki miałem był jeszcze mokry i po wysuszeniu zamieniał się w mega drobny luźny pył) po wciągnięciu blokujący zatoki i "stojący" gdzieś jak kołek powodujący mdłości, po pewnym czasie przednie zęby odrętwiałe się robią :-/ W przypadku kryształu podobna reakcja już nie zachodzi u mnie (kryształ również trafiał się jakby mokry o konsystencji waty szklanej i kolorze od śnieżno białego poprzez żółtawy do szarego, część była drobnym suchym kryształem choć tak naprawdę miękkim gdy się go chciało rozetrzeć, aż do twardych kryształowych sporej wielkości igiełek) Działanie każdego trochę się różniło, co jeszcze bardziej mnie wprowadza w konsternację. Puder badany policyjnym narkotestem (marquis?) nie dał żadnej reakcji. Z innym sortem nie zatrzymano mnie akurat lol
  • 627 / 7 / 0
dzięki chłopaki za odpowiedź, wystarcza zdecydowanie ;-)
  • 247 / 1 / 0
TheQ pisze:
Nie chciałbym zrójnować waszego światopoglądu, ale ośmielę wtrącić, że dobrze zsyntezowany mefedron jest bezwonny...
this. ze 2 razy miałem mef, który pachniał i był to szit, jak mniemam z resztkami metyloaminy. zmartwiłem się czytając pierwsze posty... anyway, ja wiem, że bez spróbowania nie odróżniłbym mefa od 4-mec niestety.

@ baltazar, chodzi o odróżnienie przed skosztowaniem, u dilera. bo po działaniu, to nikt poza śpiącym nie ma chyba wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2010 przez fouc, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 8 / 1 / 0
może to wynika z tego że ja miałem jeden z najlepszych sortów od najlepszego dostawcy tego tematu jaki był ? kryształ z [cut] ledwie mnie porobił...a ten od warszawskiego dostawcy urywał łeb euforią :-D więc sądze że to wina kiepskiej jakości waszego towaru :finger:

Nie piszemy o źródłach - PcP
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?