Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Niektórzy nie mają sumienia, już o kulturze nie wspominając.
Jeśli chodzi jednak o ten wiek, to ja bym jeszcze poczekał.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
Ależ ja pytam czysto teoretycznie panie Borrasca, czy byłby wgl sens i czy można by było liczyc chociaż na średnie doznania. Lofki to ja zamierzam skonsumowac na starośc. Do bliżej terminowej konsumpcji wole tri
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 2244 / 23 / 0
Powiem tak, przy okazji tej rośliny średnie doznania są nie na miejscu. Zależy też, co masz na myśli, pisząc o średnich. Tak czy siak, poczekałbym, Panie Edward.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
Też bym poczekał i jak mówiłem pytam tylko czysto teoretycznie. A średnie doznania to na tyle mocne by w większej częsci poznac moc kaktusa
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 490 / 3 / 0
Mam takie pytanie, szukam od jakiegoś czasu Pereskiopsis'a, wie ktoś może gdzie można go nabyć. Prosiłbym tylko nie podawanie stron na ebayu. Jak ktoś ma i by się podzielił to proszę o kontakt. :)
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 2244 / 23 / 0
Chodzi Ci o dostęp tutaj czy o sklep?
  • 490 / 3 / 0
Cokolwiek, po prostu chciałbym podziwiać piękno kaktusa z tej rodziny.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 413 / 10 / 0
ja tak samo, poszukuje z 2-3 sztuk, z góry i dołu dzięki za informacje [może lepiej na priv?]
  • 261 / 7 / 0
  • 490 / 3 / 0
Pereskiopsis'y to normalne rośliny nie wpisane do żadnej listy roślin niedozwolonych. Oczywiście sprawy wysyłki lepiej załatwiać poufnie.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.