Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 134 / / 0
Szkoda, że rozpuszcza to fiolki :-/ [A może to jest z takiego plastiku jak strzykawki czyt. nie rozpuszczalnego dla giebla?] Znalazłem dwie fiolki i do brania ze sobą na miasto jest absolutnie ideał.
Ostatnio zmieniony 25 października 2010 przez Dead Kennedys, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 11 / 0
Jednym z plastików nierozpuszczalnych przez GBL jest HDPE - High density polyethylene. Zawsze można spróbować dorwać opakowanie z czegoś takiego.
  • 682 / 7 / 0
ja przy ostatnim zakupie 100tki giebla dostalem go wlasnie w takim przytulasnym malutkim pojemniku HDPE z podzialkami, piekna sprawa. polecam :)
  • 157 / 1 / 0
NiezdrowyAntoś pisze:
ja przy ostatnim zakupie 100tki giebla dostalem go wlasnie w takim przytulasnym malutkim pojemniku HDPE z podzialkami, piekna sprawa. polecam :)
Bez problemu można je także kupić bez giebla ;), jednak przydałby się 50ml, a takiego nie uświadczyłem.
  • 682 / 7 / 0
pewnie ze mozna, kiedys przegladalem na allegro bylo tego sporo w roznych rozmiarach ale jako 'gratis' tez dobrze dostac ;)

kurde GBL mi sie skonczyl :/ trzeba zamowic nowa seteczke bo na razie na wieksze ilosci brak kapuchy...
  • 545 / 8 / 0
Ja często nosiłem już z napojem w but. szklanej, a raz i plastikowej PET, bo mi się GHB z GBL pomieszał. Niedawno dotarło do mnie, że przecież nakrętki mają u dołu gumę czy inne tworzywo sztuczne. No cóż, podobno cząsteczki plastików nie są groźne, bo nie rozpuszczają się w wodzie i organizm ich nie metabolizuje. Ale co jak już były rozpuszczone przez GBL? No cóż, póki co jestem jedyny w rodzinie bez nowotworów.
  • 845 / 12 / 0
PokażcieMiSwojePachy pisze:
NiezdrowyAntoś pisze:
Bez problemu można je także kupić bez giebla ;), jednak przydałby się 50ml, a takiego nie uświadczyłem.
http://allegro.pl/butelka-pojemnik-hdpe ... 68635.html
  • 157 / 1 / 0
Kurwa, cos pieknego ;) Pompka 5ml zmiesci sie przez wlew 10mm?
  • 454 / 14 / 2
Niestety, czesto jest tak, ze pojemnik jest HDPE ale nakretka juz nie (na przyklad PET). Idiotyzm, ale coz zrobic.
  • 134 / / 0
kapelusznik pisze:
Niestety, czesto jest tak, ze pojemnik jest HDPE ale nakretka juz nie (na przyklad PET). Idiotyzm, ale coz zrobic.
Czy w tym co dał Katotaliban nakrętka też jest z HDPE?

Po picu giebla z fiolek mocno dziwnie bolało mnie ucho[ w środku] pewnie to tylko zbieg okoliczności, ale nie mam zamiaru pić ponownie giebla z plastikiem.
Ostatnio zmieniony 27 października 2010 przez Dead Kennedys, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.