Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Ja jeżdżę do stolicy po mietka i płacę 50-70zł za 100ml. Ale mietek z Nowowiejskiej jest kaszana, rozwodniony ostro... Byłem na detoxie w Zalesiu i tam prosto z butli dostawałem dawki o ponad połowę mniejsze niż spożywałem tego zdobytego na własną rękę z Nowowiejskiej... W helu siedzę ponad 4 lata, jest to nierówna walka bo zawsze przegrywam..., ale tolerancja na mietka rośnie z czasem... Ja mietka spożywam tylko w celach "leczniczych", kiedyś potrzebowałem 100ml na cykl tygodniowy, teraz około 150ml (oczywiście dobrego - czystego). Nasączam się pierwszego dnia od rana 35ml, na wieczór (po 12godz) 20ml, następnego dnia już stosunkowo mniej aż do wyzerowania po 7-8 dniach... Póki co to pomaga, ale tolerancja rośnie... Najczęściej mój detox kończył się po 3 dniach i spowrotem ćpanie... grr... Skrętów przeszedłem już naprawdę co nie miara, na sucho są nie do zniesienia... Nie mniej zachęcam wszystkich do rzucenia tego gówna jakim jest helena w każdej postaci, bo trzeba wiedzieć niewiedzącym i pamiętać tym w temacie, że HERA ZABIERA DOSŁOWNIE WSZYSTKO!!! i NIE POZOSTAWIA NIC!!! dosłownie!!! Ja, jak zapewne wielu z "nas" miałem cudowne życie zanim spróbowałem tego dziadostwa... teraz nie mam nic, straciłem miłość, dom, przyjaciół, znajomych, rodzinę, dorobek całego życia, no i zdrowie, bo tak naprawdę to jestem wrakiem... Schudłem ponad 25 kg i to w pierwsze 4 miesiące ćpania, zęby poleciały... Teraz mieszkam u mamy na Jej garnuszku, a za parę lat stuknie mi 40-tka... Ot takie to fajne życie... Od paru dni jestem na mietku, to już chyba z 50 raz...!!! Tak, przez te przeszło 4 lata próbowałem tyle razy, że tak naprawdę już się nie orientuję dokładnie, który to już raz... Oby ten ostatni... Zawsze mam taką nadzieję, bo trzeba ją mieć żeby nie zwariować...
Więc dla tych co chcą zacząć lub już zaczęli...: PAMIĘTAJCIE ŻE NAPRAWDĘ NIE WARTO DOTYKAĆ HERY!!!
Pozdrawiam i życzę udanych detoxów i czystego życia ...
  • 13 / / 0
Witam wszystkich użytkowników :)
Jestem na programie metadonowym już 11 lat i powiem szczerze ze próbowałam wszystkiego:ośrodki , inne miasto , inny kraj i...pomógł mi tylko metax ! Jestem czysta już 9 lat , i pomimo tego ze jest to straszna smycz ( metka) to i tak mniejsza w porównaniu z jakimkolwiek uzależnieniem ! Można żyć normalnie ! praca , dom i WOLNOŚĆ !!!! Wiem że wielu z was nie przekonam , nawet nie chce tego robić , ale jeśli ktokolwiek z was zastanawia się nad programem metadonowym to warto spróbować . pozdr
  • 800 / 8 / 0
Dla mnie również metadon był jedynym rozwiązaniem. Fakt że nie próbowałem pobytu w ośrodku ani blokerów ale doszedłem do wniosku że to strata czasu i tylko przedłużę to całą sytuację. Teraz mija ponad 2,5 roku jak jestem na programie metadonowym i złego słowa nie mogę powiedzieć. Z perspektywy czasu wiem że podjąłem słuszną decyzję i jestem wdzięczny doktor Burnej (aktualnie pracuje na Nowowiejskiej) za przyjęcie na program pomimo pewnych braków tyczących się kwalifikacji na program (brak ośrodka, mała ilość detoksów szpitalnych, brak innego leczenia tzn. brak blokerów).
  • 8 / / 0
Witam
biore nalogowo kodeine i tramal 4-5 dni na tydzien w dawce 600-750mg kodeiny a tramal 2 a nawet 2,5 gram .Ogolnie tylko skreta psychicznego mi lecza zadnych ciekawości. Udalo mi skolowac dostep do metadonu dawki 50ml dzialaja przecietnie mam ochotę na 80ml dobry pomysl ?clonozapem podbije dzialanie tak jak tramalu? jestem osobom o ponad przecietnej wadze 120kg na 183cm

p.s moje uwagi co laczenia w czasie(1-2doby po aplikacji) z innymi agonistami opiodowego mikro
tramal w dawce 1400mg (7dwusetek retard) i 600mg(2x200mg)oraz clony 2mg 2 dni po zazyciu metadonu
zadzialaly wyjątkowo mocno i dlugo........................ oraz ciekawiej niz zwykle polącznie 2 gramow tramca z clonem
  • 268 / 3 / 0
witam
dzisiaj miałem kazje odkupić od pewnej osoby metadon postanowiłem spróbować jak ten środek znosi głód i cisnienie na opio

kupiłem 30ml za 30zł, syrop był gęsty bardzo słodki wiec myślę ze nie był rozrobiony ale pewności nie mam
przyznaje ze po tej dawce poczułem się całkiem ok tzn nie byłem naćpany ale czułem sie całkiem zdrowo bez ochoty na przygrzanie jakiegoś opiatu

pytanie 1 - po ile chodzi syropek, bardzo przepłaciłem czy to normalna cena
pytanie2 - te 30ml wypiłem około godziny 14, czy jak jutro puknę majke to na mnie podziała czy jednak nie ma sensu i trzeba dłużej odczekać?
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Odpowiedź 1: Nie przepłaciłeś, teraz syrop podrożał i chodzi po 80-100 zł za 100ml. Normalnie 50 zł za 100ml.
Odpowiedź 2: Lepiej odczekaj jeszcze jeden dzień. 30ml dla kogoś kto pierwszy raz miał z tym do czynienia to wcale nie mało.

Z tego co piszesz to wnioskuje że napewno dostałeś normalny prawdziwy metadon. Wszystko się zgadza w 100%.
  • 268 / 3 / 0
dzisiaj kupiełm 120ml za 100zł
ostatnio pukałem sporo morfiny, dawki 100-150mg na dobe, wczoraj morfina się skończyła i dzisiaj troche mnie skręcało. wypiłem 60ml metadonu i całkiem przyzwoicie się zaleczyłem.

troche mi się ostatnio morfina przejadła, pomyślałem ze moze dałbym rade za pomoca tego metadonu zejśc z morfy i zrobić sobie jakałś przerwe.

pytanie 1. jakbyście wypilu drugie 60ml które mi zostało, jutro wypić całe 60ml czy tez lepiej jutro 30ml i pojutrze drugie 30ml, a moze jeszcze jakos inaczej to rozpisać?

jest w ogóle szansa że w miare bezbolesnie przerwe ciąg za pomoca tych 120ml metadonu? bardzo ostro nie jestem wjebany, jednak bez dawki jakiegos opiatu czuje dyskomfort i nie najlepiej funkcjonuje w ciągu dnia.

jeszcze się zastanawiam jakby wyglądało połączenie metadonu i buprenorfiny, ktos próbował?
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Buprenorfina ma większe powinowactwo do receptorów opioidowych, więc albo 1) dostaniesz kurewskiego skręta, jeśli bierzesz non-stop metadon czy jakiegoś innego agonistę, albo 2) poczujesz tylko buprenorfinę.

A co to za ceny za ten metadon? 80-100zł za 100ml? Na pewno nie u mnie. Chociaż potrafię sobie wyobrazić, jak 90% ćpunów z programów tnie na takie ceny "bo szuwaks podrożał", no to automatycznie im nie starcza na ten szuwaks, jeśli puszczają po 50zł. Jakbyś brał od kogoś regularnie, to by ci nie krzyczał 100zł za 100ml, takich, co na gwałt potrzebują akurat już, teraz, to mają za frajerów i wciskają im rozwodniony, drogo. A stałych "klientów" to nikt się nie pozbywa.
jest w ogóle szansa że w miare bezbolesnie przerwe ciąg za pomoca tych 120ml metadonu? bardzo ostro nie jestem wjebany, jednak bez dawki jakiegos opiatu czuje dyskomfort i nie najlepiej funkcjonuje w ciągu dnia.
120ml to za mało. 200ml w miarę czystego to jeszcze jakoś ujdzie, ale jak ty już wypiłeś 60 jednego dnia, to z tym, co ci zostało, możesz sobie zrobić, co chcesz - najlepiej poczekaj, aż cię zacznie skręcać i wtedy wypij, a potem 1) idź po coś na później albo będziesz się mordował lub 2) idź na detox, to dostaniesz za darmo i okaże się, że 30ml działa jak te twoje 60ml.
  • 268 / 3 / 0
timeless pisze:
2) idź na detox, to dostaniesz za darmo i okaże się, że 30ml działa jak te twoje 60ml.
już dawno bym poszedł na detoks ale sam wiesz jak to jest w lublinie, jedni mają po 150ml żeby dorabiac do renty a dużo osób którzy naprawde tego potzrebują wychodzi z kwitem na paczkę poltramu
lekarz twierdzi ze metadon nie jest dla mnie, czyli osoby która od kilku lat bierze opiaty dożylnie skoro nie jest dla takich jak to to sam nie wiem dla kogo. Tutaj chyba w dalszym ciągu stopien uzaleznienia mierzy się ilością skończonych ośrodków a ja nie mam na koncie zadnego i chyba w tym problem

09 lis 2010, 11:50 / scalono - surv

znowu zakupiłem syropek, musze przyznać ze metadon jest o wiele lepszy od bupry, bupra do piet nie dorasta dobremu matadonowi, zwłaszcza w przypadku mojej osoby czyli takiej na którą bupra bardzo słabo działa, czasem dawki bupry po 20mg nawet nie dawały rady zaleczyć mi skręta, (a inni znajomi po 4mg bupry mieli ostry haj przez całą dobe) Metadon kwesti leczenia skręta spisuje się znakomicie, leczy głód fizyczny i psychiczny w 100%
  • 800 / 8 / 0
Dlatego właśnie od 3 lat jestem na programie. Żadnych ciśnień i głupich natrętnych myśli. A takie gadanie że metadon to smycz, uwiązanie itp. to bzdura straszna. Dobrze funkcjonujesz w programie to metadon dostajesz raz w tygodniu i tyle. Mam kolege który dostaje dwa razy na miesiąc. W związku z tym że to dawka dwu tygodniowa to dostaje w takiej oryginalnej butelce dużej z niebieską zakrętką w której normalnie Poradnie i Szpitale otrzymują syrop. 5 osób które były 3,5 roku na programie już się zzerowało i od prawie roku są trzeźwi. Więc to kolejna bajka że tak bardzo ciężko zejść z metadonu jest. Wystarczy po 5ml a jak już jest dawka 10ml to mozna isc do szpitala zeby tak pod okiem lekarza zejść do zera. Dwie osoby tak zrobiły, reszta bez szpitala. Więc metadon to żadna straszna rzecz - niestety wielu ludzi straszy tak !
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Tue, 03 Feb 2026 10:43:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770115332'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.