- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Kumplowi się popierdoliło w głowie. Ostatnio troszkę szaleliśmy. Pełne zagrzybienie w obłokach zielonego dymu:D:D
Objawy które u niego występują:
- rozkojarzenie, nie może się skupić na żadnej konkretnej rzeczy, zwraca uwagę na szczegóły i wydają mu się niesamowicie ciekawe, 1000 myśli na sekundę
- problem z pamięcią krótkotrwałą
- dźwięki i kolory są strasznie zniekształcone
- wzrok mu się lekko opóźnia, lekkie kręcenie w głowie
- wrażenia dotykowe również ma zniekształcone (suche powierzchnie wydają się być mokre, zaburzenie odczuwania temperatury)
- cytat: "świat wydaje mi się być inny - nie wiem czy to sen czy nie"
- światło go razi (głównie kolor żółty, czerwony i biały), kolory wydają się być bardziej intensywne
To objawy które on opisał. Ja dodatkowo zauważyłem że niesamowicie zaczoł gestykulować.
Jak sądzicie co to może być? Ktoś miał coś podobnego? Gościu mi tu panikuje nie wiem co z nim zrobić.
Aha. Grzyby to był jednorazowy temat z przed 10 dni. ganja systematycznie od jakiegoś roku 3-4 razy w tygodniu. Objawy pojawiły się kilka dni po ostatnim paleniu.
pozdrawiam
a tak na serio to jakies benzo lub wodka i w kimono przejdzie samo a jak nie przejdzie patrz wyrzej
x = x
pozdrowienia dla kolegi :-)
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia
Der Reichsspritzenmeister
885 pisze:nie tam flashbacki ty opisałeś to jakby to było nieodwracalne uszkodzenie mózgu bez nerwów twój kolega stał się po prostu tzw "oświeconym duchowo szamanem" zaproś go do nas na forum tu jest wielu szamanów znajdzie na pewno przyjaciół i niech broń boże nie idzie do lekarza oni mają stereotypowe podejście do szamanizmu XXI wieku wysyłają tych zbyt mądrych i wszystkowiedzących do szpitali po prostu zazdroszczą im wiedzy i duchowej wyższości
pozdrowienia dla kolegi :-)
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe