Znane i potwierdzane są właściwości rozluźniające i łagodzące objawy bezsenności.
Ludzie palą suszone liście lub suszone rozdrobnione wnętrze nasiona w celu wywołania stanu, zwanego popularnie "LD" Lucid Dream lub OOBE zwanego out of body experience.
Uważam, że szczególnie liście z młodego pnącza są bogate w alkaloid ,gdyż roślina czerpie dodatkowo pożywienie z tego białego wnętrza z nasiona.
Znacznie zwiększa swoją objętość podczas moczenia ??
Ja zrobiłem nacięcia nożem który tnie lepiej niż brzytwa ciąłem do białego wnętrza. Z kapkę je naruszyłem, ale tylko deczko i poszerzyłem nacięcie merdając nożem tak, żeby gołym okiem było wyraźnie widać białe wnętrze. Po 48H rana nasiona zarosła jakąś mazią i spuchła dziwnie dookoła nacięcia.
Zauważyłem pewno ciekawostkę, gdy włożymy nasionko do wody pojawiają się na nim takie jakby żyłki dodając urok im, aż się dziwiłem ,że tak roślina jest.
O ile jeszcze tu będę, hehe.
Więc, czy nasionko musi mocno spuchnąć?
Jak często podlewać, gdy wyrośnie ?
Po ilu dniach ,po wykiełkowaniu mogę spodziewać się plonów?
Po ilu dniach ,po wykiełkowaniu mogę spodziewać się plonów?
Biorąc pod uwagę rozmiar nasion i ich "opancerzenie" roślina będzie musiała być duża, a tym samym dorosła aby je wydać.
Ale cholera zaciekawiła mnie opcja aby mieć taki okaz w domu. Sam napewno spróbuję.
Niby słyszałem, że to rośnie szybko, a nie jak jakieś drzewo w końcu to pnącze. Może ktoś hodował i wie? Chce się upewnić czy dobrze słyszałem.
Jestem ciekaw ile tych liści będę musiał spalić, by dało pożądany efekt. Może wywar z liści będzie skuteczny to ,by ułatwiło jak by było trzeba dużo tego cholerstwa spalić.
Trzymaj teraz w ciepłym miejscu. Powinno pójść szybko. Dobrze słyszałeś.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.