Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
Ryuu pisze:W czym moge rozpuścić mdpv?
Joshua C. Yohannan* and Joseph S. Bozenko, Jr.,The Characterization of 3,4-Methylenedioxypyrovalerone (MDPV),Microgram Journal ,Vol 7 No 1 ([url=http://panczypani.pl/hyperreal/reupload/The%20Characterization%20of%203,4-Methylenedioxypyrovalerone%20(MDPV).pdf]PDF[/url]) pisze:Solubility (as hydrochloride): [Chloroform: Soluble;Methanol: Soluble; Deionized H2O: Soluble]
---
Rozpuszczalność (jako chlorowodorek): [Chloroform: rozpuszczalny; Metanol: rozpuszczalny; Woda destylowana: rozpuszczalny]
Próbowałem na różne sposoby: folia + rurka, faja szklana z okrągłym cybuchem coś jak te (proszek do bańki i delikatne podgrzewanie z ciągłą kontrolą wysokości nad ogniem:
[ external image ][ external image ]
Na mnie nie ma ta zabawka jakichkolwiek efektów przy tej drodze podania. Palenie MDPV to strata materiału.
Dodatkowo jak podgrzejesz towar do zbyt wysokiej temperatury, poleci czarno-brązowo-biały duszący dym. Znaczy to, że właśnie puściłeś z dymem (spaliłeś a nie zwaporyzowałeś) swoją porcję MDPV i możesz spuścić w kiblu resztę materiału zanim zrobisz sobie krzywdę (to, że nie wyszło ci palenie to znak, żeby więcej nie tykać tego syfu) lub przekazać MI do badaniom
Co dziwne niby nic nie czuje ale ochotę palić ten szit mam dalej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.