Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 256 / 5 / 0
lse292 pisze:
rrx pisze:
Ja usiebie na miejscowce znalazlem opakowanie po taifunie z dopalaczy.
jesli ta Miejscowka jest w okolicy warszawy to mozliwe ze moj xDD
A żeby cie wielki ZibenPsylocyb pokarał
  • 37 / / 0
Przykra sprawa, u mnie w okolicach też szczyle (bo nie podejrzewam doświadczonych kapeluszników) zostawiają po sobie syf. Ale tak to jest, nie ma szacunku do siebie i innych, to jak tu wymagać szacunku dla natury?
Ps: W tamtym roku ścierwa było na tyle dużo, że z kumplem braliśmy worki na śmieci i zbieraliśmy to gówno. I to sytuacja w środku gór! Ręce opadają po kolana...
  • 62 / 2 / 0
Zasmiecanie przyrody ogolnie jest buractwem, nie tylko na grzybowych lakach.

@292 jesli chciales zablysnac to ci sie udalo
  • 920 / 164 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Wiecie co z nim zrobić.

%-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D %-D
  • 2310 / 15 / 0
Problem zaśmiecania jest nagminny. Jak na razie byłem w zyciu na 6ciu łąkach i tylko na jednej nie było śmieci. Tałatajstwo wybiera się grupkami i zostawia najczęściej puszki/butelki po piwie i jednorazowki - ŻAL.
  • 11 / / 0
Dziś na miejscówce znalazłem STOS opakowań po prezerwatywach, puszki po niemieckim piwie i kawałki drona :D
Co to, jakiś pensjonat czy grzybowa kraina? Przez takie śmiecenie łysiczkom nie chce się wstawać rano.
  • 3497 / 742 / 9
Hehe, dokładnie grzyby się obrażają i nie wychodzą z ziemi. To może dla kogoś kto posprząta łąkę ukażą one swój majestat?

Czasem mam wrażenie, że ludzie w ten sposób zaznaczają spota gdzie coś znaleźli.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
Znalazłem ostatnio zakrwawionego tampona ;__; nie życzę tego najgorszemu wrogowi xD oczywiście szukałem na kolanach w wysokiej trawie i tak nagle sie pojawił...
  • 684 / 154 / 1
Na mojej nikt nie śmieci, bo jest na tyle dzika i odizolowana, że nawet żadna ścieżka do niej nie prowadzi. Dlatego też grzybnia się nie obraża i wypuszcza owoce :)
  • 31 / 1 / 0
Całe szczęście u mnie też nie ma żadnych śmieci, ale gdybym takiego znalazł co na mojej łączce zostawia po sobie syf to byśmy mieli sporo do omówienia :gun: :diabolic: Prawie codziennie spotykam się ze śmieciami na innych łąkach i w lasach i gdybym zobaczył coś takiego na swoim spocie to dostałbym szewskiej pasji(większej niż zazwyczaj), więc mogę się domyślać co czujecie. Śmiecenie to brak kultury, szacunku, świadomości, wyobraźni i jak ktoś napisał wyżej 'buractwo' w chu*. Należałoby wyłącznie współczuć takim osobom, gdyby tylko otoczenie na tym nie cierpiało :-/
Gnijemy. Ciała przesiąknięte chemią rozpadają się na atomy. Gnijemy. Człowiek dla człowieka jakby trądem pokryty.
Nasze mózgi spoczywają na kanapie porażone prądem. Gnijemy. Nic już nie jest ważne, nic już się nie liczy :-/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.