Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 481 / 6 / 0
a innemu wogole
Zapomnij,z umiarem to mozna wszystko tylko nie 'dragi'
hmm.. w sumie mam znajomego ktory dwa razy w roku idzie na grzyby tylko a tak to nic
porownanie chyba nie trafione zbytnio :-/
Ten cyrk sie nigdy z tymi R C nie skonczy. w koncu zrobia z ziemniaka ketona
z marchewki trypttaminke i bedzie kuniec tego cyrku jak khui,RCpomór
:diabolic:
Uwaga! Użytkownik O*Men nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 19 / 0
No z ketonami tak jest- dopóki nie opróżnisz wora nie dadzą Ci spokoju. Teraz słyszałem, że zakazują sprzedaż dopalaczy- kara grzywny w przypadku sprzedaży, i ciekaw jestem jak to na RC wpłynie ;)
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 55 / 1 / 0
euzebiusz pisze:
Serotonina - zapasy w pełni odnawiają się po ok. pół roku (po 1 tab. MDMA); ale może chodzić też o to, że było badanie w.g. którego 4 dniowa sesja na MDMA uszkodziła małpom komórki odp. za uwalnianie serotoniny - regeneracja zajęła 6-7 lat; czyli nie tylko lecą zapasy ale i możliwości produkcji - na bardzo długo.
Mógłbyś dać linka do tych badań? Kiedyś czytałem coś podobnego, ale okazało się, że naukowcy zamiast MDMA szczurom podawali meth i stąd ta neurotoksyczność....
"Dlatego ranisz mnie
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
  • 545 / 8 / 0
Charlie pisze:
Mógłbyś dać linka do tych badań? Kiedyś czytałem coś podobnego, ale okazało się, że naukowcy zamiast MDMA szczurom podawali meth i stąd ta neurotoksyczność....
Nie o to chodzi - to badanie, o którym piszesz dotyczyło MDMA (a faktycznie meth) i uszkodzenia neuronów dopaminowych i co za tym idzie potencjalnego Parkinsona. Natomiast to, że MDMA jest w jakimś stopniu neurotoksyczne (chociaż w moim poście była mowa tylko o wieloletnich, ale odwracalnych zmianach!) to nie jakiś wymysł, zbiór informacji masz na erowidzie chociażby: http://www.erowid.org/chemicals/mdma/md ... ity1.shtml

Abstakt badania, o którym pisałem jest tutaj.
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?