Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
nie mam pojęcia czy ktoś tutaj wspominał o całym red hot chili peppers we wczesnych latach działalności. wszyscy wtedy tam ostro ćpali. z tego co czytałam wokalista zajarał pierwszego blanta mając 12 lat ;P
Uwaga! Użytkownik gryzoniowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 85 / / 0
Fajnie,ze został poruszony watek Alice in chains, dla mnie to genialny zespol. Zawsze slucham ich muzyki jak cos zarzuce ;)
  • 6 / / 0
Janis Joplin, przynajmniej w tamtym okresie, nie byla w zadnym ciagu. Zarzucila sobie po koncercie, w hotelu, aby sie odstresowac. Skonczylo sie niestety smierca, bo od dlugiego czasu nie miala kontaktu z heroina, wiec organizm byl odzwyczajony, a przede wszystkim trafil jej sie akurat towar o 10krotnie wiekszej czystosci (ponad 40%) niz standardowo.A brala od tego samego typa co zawsze. Szkoda strasznie takich ludzi, ale ona od poczatku swojego zycia byla inna, wrazliwsza niz wszyscy i raczej dlugie zycie nie bylo jej przeznaczone. Juz za miesiac 40 rocznica smierci i jakos ciezko jest mi teraz wyobrazic sobie ja jako 67 letnia babcie, ktora przeszla przez zycie beznalogowo, spiewajac z tak przeogromnym ladunkiem emocjonalnym, jednoczesnie respektujac wszystkie nakazy i zakazy jakie kreuje spoleczenstwo. To nie byla Gosia Andrzejewicz, a za indywidualizm i wrazliwosc przyszlo jej zaplacic najwyzsza cene.
  • 327 / 6 / 0
a jej rówieśnik ze Stonsów Keith Richards ma się dobrze, gra na wiośle, czasem zaśpiewa albo zagra w filmie a helupe wali regularnie już kilkadziesiąt lat, to jest pozytywny bohater tej rubryki ;-)
  • 1 / / 0
Phillip Anselmo - Pantera. Caly czas na metadonie.
Uwaga! Użytkownik scientist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Numan pisze:
a jej rówieśnik ze Stonsów Keith Richards ma się dobrze, gra na wiośle, czasem zaśpiewa albo zagra w filmie a helupe wali regularnie już kilkadziesiąt lat, to jest pozytywny bohater tej rubryki ;-)
myslalem ze Keith juz przestal xD.

Slash z GnR grzał i sprzedawał samemu Stevenowi Tylerowi i Joe Perry'emu z Aerosmith. Tak samo jak jest bandmate Izzy Stradlin i Steven Adler.
  • 1611 / 34 / 0
Gleba pisze:
Watpie, czy gdybym miał tak zajebiste życie jak ci ludzie, kase, czerwone cabrio, ciągłe trasy koncertowe, fanki na każdym kroku, to by mnie do jakichkolwiek używek ciągnęło.
To chyba nie wiesz jak zjebane jest uczucie kiedy wszystko możesz i wszystko już masz, a nie że tylko Ci się wydaje - to jest bezsens istnienia, który ssie i masz ochotę się zabić. Coś w stylu "mogę zrobić wszystko, więc nie mam po co walczyć, do czego dążyć - po co mam żyć?" - tak myślę może wyglądać "bycie wielką gwiazdą".
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 1241 / 8 / 0
jesli teraz kogos ciagna takie uzywki to tak samo bedzie jak bedzie mial to wszystko ww ...
  • 397 / 3 / 0
Barthezzunio pisze:
Slash z GnR grzał i sprzedawał samemu Stevenowi Tylerowi i Joe Perry'emu z Aerosmith. Tak samo jak jest bandmate Izzy Stradlin i Steven Adler.
A kto ćpał razem ze Slashem? Nikki Sixx i Tommy Lee z Motley Crue. Nawiasem mówiąc, polecam bardzo dobrą książkę: "Heroin Diaries" napisaną przez Sixx-a. Do tego również bardzo dobry sooundtrack o tym samym tytule.[ external image ]
  • 1525 / 196 / 0
Zapomnieliście o Kurcie Cobain'ie z Nirwany. Przy okazji przypomina mi się zdarzenie z Ryśkiem Riedlem w Jarocinie, rok '82 lub'83. Hotel, korytarzem idzie Rysiek, zauważa mnie, patrzy mi w ślepia i pyta: masz bezwodnik? bo ja mam proszek. Dalej bylo jak w "Niewinnych"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.