Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 25 / 0
Mnie wyrosłyby wszystkie.
  • 1387 / 5 / 0
Przechwałki.

Mam 7 kiełków, z tym, że nie wiem czy na pewno 10 wysiałem. Mogłoby to być równie dobrze 8, albo 12.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 25 / 0
Czyli nasiona dobre, chyba że niedługo padną.
  • 1387 / 5 / 0
Nie bądź tak nastawiony źle do moich roślinek. Slim zapewniał mnie, że ruta też mi miesiąc najwyżej pociągnie... :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 25 / 0
Ja tylko mówię, co trzy. Złe nastawienie absolutnie odpada. Przeciwnie, kibicuję.
  • 1387 / 5 / 0
Wykrakałeś :D Nie, no żartuję. Jakiś czas temu przez 2-3 dni poświeciło na nie bezpośrednie, południowe słońce. Odstawiłem je w cień, ale nie dało to dużo, padły mi sieweczki moje. Trudno, będę bawił się na wiosnę, albo za jakiś czas świetlóweczkę sobie sprawię :)
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 1387 / 5 / 0
Wykrakałeś :D Nie, no żartuję. Jakiś czas temu przez 2-3 dni poświeciło na nie bezpośrednie, południowe słońce. Odstawiłem je w cień, ale nie dało to dużo, padły mi sieweczki moje. Trudno, będę bawił się na wiosnę, albo za jakiś czas świetlóweczkę sobie sprawię :)
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 25 / 0
Jak padły? Szczegóły podaj.
I nie wal posta pod postem, w dodatku tego samego.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Niecelowo, wczoraj jak patrzyłem to był tylko jeden, chillout. Jeden post niech poleci razem z resztą chwastów i ni ma problemu. Aż taki spamer ze mnie nie jest, zwróć zresztą uwagę na godzinę.

Wychodzę rano, wracam wieczorem. Siewki stały na południowym parapecie. Rano jak wychodziłem słońce na nie nie świeciło, wieczorem też. Zauważyłem, że 3 siewki padły. Z racji na choróbsko przesiedziałem jeden dzień w domu i wtedy ok 11-13 zobaczyłem, że na siewki pada bezpośrednie słońce i, że pod folią bliskie są ugotowania. Pozostałe 4 już nie były w dobrej formie, przeniosłem je w bardziej zacienione miejsce, ale nie wiele to dało i roślinki zdechły. The End.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 25 / 0
Siewki nie lubią bezpośredniego słońca.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.