z alkoholem potwierdzam, można się łatwo doprowadzić do strasznego stanu.
jakiś czas temu słyszałem o znajomej znajomej, która x lat temu nafaszerowała się johimbiną, dostała potężnej chcicy, którą zaspokajała jak się da, a po kilku dniach wylądowała w psychiatryku. beware
Tak jak piszesz, należy zaczynać od małych ilości, to nie jest byle jakie ziółko.
Jest na swoim miejscu, ma bowiem również inne działania, właśnie przy większych dawkach.
mrx pisze:To powinno być chyba w dziale "Stymulanty Roślinne" zobaczcie na wikipedii
borrasca, gruba ta Twoja propozycja. Znaczy nie dla Ciebie pewnie, ale dla klaudusi co się przychodzi w dobrej wierze spytać ... :huh:
Tak więc, raz jeszcze, klaudusia09, tym postem się sugeruj, nie tamtym. Mam nadzieję, że jeszcze żyjesz.
Pozdrawiam
Zieleń pisze:8-( 30g? mnie dwie łyżeczki wywalały z butów. nie porywałbym się na więcej niż 5g na pierwszy raz, efekty przedawkowania są bardzo nieciekawe.
z alkoholem potwierdzam, można się łatwo doprowadzić do strasznego stanu.
jakiś czas temu słyszałem o znajomej znajomej, która x lat temu nafaszerowała się johimbiną, dostała potężnej chcicy, którą zaspokajała jak się da, a po kilku dniach wylądowała w psychiatryku. beware
te dwie łyżeczki dotyczyły kory mielonej, czy naparu z dwóch łyżeczek...?
w małych ilościach yohimbe potrafi być fajne sniffem, chociaż niektórzy dostają od tego masakrycznie przekrwionych oczu
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.