Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
Spełnienie - tu mi chodzi o to, że sami kiedyś natrafimy na drag, który uważamy za najlepszy dla nas, dopóki nie znajdziemy jeszcze lepszego.
Moim faworytem był butan i właśnie benzyna ekstrakcyjna, do momentu, kiedy nie poznałem DXM, a potrafiłem codziennie po puszkę lecieć do kiosku (dużą).
Jeżeli patrząc na inhalanty przez kwestię zdrowotną, musimy się pogodzić z tym, że należy je potraktować jako ciekawostkę "spróbowałem, wiem jak jest, dziękuję", bo wpierdolić się w nie jest łatwo, a zdrowie... no ja nie będę go za bardzo niszczył i tak mam płuca zmęczone po fajkach, chcę jeszcze poznać kilka dragów, a do tego zdrowie potrzebne.
dzisiaj jestem po dwóch sesja z butanem i było świetnie, wczoraj również i znowu zaczynam wdychać, co prawda powiedziałem sobie teraz, że to już koniec, ale mówiłem tak 3 miesiące temu i 2 miesiące temu i ciągle jest to samo, co kilkanaście dni nadchodzi moment, że łapię za puszkę (benzyny ekstr. w domu nie mam obecnie, bo mi do niczego nie potrzebna, a gaz do zapalniczki mam) i się upierdzielam tak, że halucynacje mnie powalają na ziemię itd. ale ten stan jest wyborny dla mnie.
Dlaczego to piszę również w temacie o benzynie? Bo tak się trafiło, a podczas sesji z benzyną jak i gazem zauważyłem, że inhalanty są praktycznie takie same i różnią się tylko kilkoma szczegółami i długością działania, gaz jest zdecydowanie krótszy od benzyny.
też nie ma litości dla organizmu
GCrytek pisze:Dlaczego to piszę również w temacie o benzynie? Bo tak się trafiło, a podczas sesji z benzyną jak i gazem zauważyłem, że inhalanty są praktycznie takie same i różnią się tylko kilkoma szczegółami i długością działania, gaz jest zdecydowanie krótszy od benzyny.
Inaczej niz gaz dziala np. toluen. Buczenie przy nim prawie wcale nie wystepuje, euforia jest bardzo fajna, ale filmy rzadkie i niezbyt spektakularne, dlatego polecam miks toluen:benzyna ekstrakcyjna 1:1. Osobiście chyba najbardziej lubię toluen pomijajac w/w mieszaninę. Toluen daje najlepsze efekty jeśli docieraja do nas dźwieki z zewnątrz, np rozmowy sąsiadów, dźwięki z ulicy i najlepsze: dźwiek pociagu. Inny rodzaj fazy występuje na jakimś odludziu wśród przyrody. Zaczynamy wtedy odkrywac wiecej tajemnic i w ogóle faza jest bardzo fajna :) Jeśli chodzi o filmy po toluenie, kilka razy toluen wytlumaczył mi na obrazach wyższość toluenu nad benzyna ekstrakcyjną :) Po toluenie również zdarza sie przewidywanie przyszłości. Oczywiście przewidywanie najbliższej przyszłości podczas fazy może byc wyłącznie filmem, ale co powiecie na przewidywanie wypadków i innych zdarzen losowych majacych miejsce np. nastepnego dnia? Znajomym pare razy to sie zdarzało po sesji z toluenem, wyglądało to tak, ze jeden z nich podnosił worek do góry i mówil o jakimś zdarzeniu, które ma mieć miejsce nastepnego dnia i "przepowiednie" sie sprawdzały. Oczywiscie najprawdopodobniej jest to dzielo przypadku, ale mnie i tak skloniło do głębszych przemyśleń.
zdarza sie przewidywanie przyszłości. Oczywiście przewidywanie najbliższej przyszłości podczas fazy może byc wyłącznie filmem, ale co powiecie na przewidywanie wypadków i innych zdarzen losowych majacych miejsce np. nastepnego dnia?
slim pisze:to nie my mamy kminic tylko Ty :finger: filmom towarzysza specyficzne odczucia ktore razem z wizja tworza calosc a jeden z jej elementow jest trudniejszy do rozpracowania niz calosc. jeszcze do tego nie doszedles? ;-)
Chodzi o to, że na przykład 1,5dm3 materii tworzy ludzki mózg, który ma dosć dużą świadomość pozwalajaca na zrozumienie wielu zjawisk, a cała materia wraz z energią wszechswiata tworzą Boską świadomość w sposób inny niz powstaje swiadomość istot żywych.
To chyba było kilka filmów tworzących serial, nie pamiętam dokładnie, bo tego dnia wykirałem ponad pół butelki rozpuszczalnika. Wiedza przekazana mi w tym filmie wydaje mi sie tak doskonała, ze zaczałem w to wierzyć. Autentycznie wierzę w to, ze materia jest obdarzona jakąś świadomościa i odpowiednio się łacząc może tą świadomosć powie kszać, a Bóg jest świadomością ogółu materii i energii wszechświata. Chyba jestem pojebany, ze wierzę w jakiś filmik, ale cóż na to poradzic? :) A tak w ogóle nie bucham juz ponad 2 tygodnie, nie pamietam dokładnie. Cały czas mam rozpuszczalnik w pokoju, ale nie bucham :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kazik.jpg)
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach
Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.