Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 168 / 2 / 0
Czy ktoś może wytłumaczyć mi dlaczego stymulanty mnie zamulają?

Kawa, efka, geranium.. zamiast pobudzenia czuje zmułe i senność..
Wkurzony takim działaniem kiedyś przesadziłem z gernium.. bół głowy i senność tak duża, że nie dałem rady i musiałem iść w kimę :-D
Jak zjem dużo efki to tylko łapy mi się trzęsą.. pobudzenia nie czuje, spokojnie mogę iść do wyrka.

A więc czy ktoś mi może wytłumaczyć schemat takiego działania? Jak to kurna jest możliwe?!
Da się coś z tym zrobić?
  • 152 / 8 / 0
Ja mam tak ze mała ilośc amfetaminy albo mefedronu mnie zamula i uspokaja. Większe dawki już stymulują. Natomiast po tramadolu nie umiem spać, trzęse sie, biegam... Nie wiem co jest przyczyną takich anomalii. Pewnie niedokońca prawidłowa praca mózgu albo coś takiego bo ja miałam kiedyś robione badanie EEG i wyszło poza normą.
  • 51 / 1 / 0
Ja po ECA tak miałem, jak wrzuciłem za dużą dawkę, to może nie tyle co mnie strasznie muliło, ale czułem, że na ten rozpierdol najlepiej położyć i o dziwo od razu zasypiałem.
  • 168 / 2 / 0
ja po tramadolu natomiast nie potrafię robić nic innego niż spać ;-)
oczy same się zamykają, nie ma opcji by wyjść z domu czy porobić coś konstruktywnego
  • 1611 / 34 / 0
Mnie tramadol lekko spiduje, dlatego jest chujowy na nodding (chyba, że w miksie).
Jeśli chodzi o klasczyne stymulanty - jest to też kwestia rozruszania - po wypiciu kawy czy jebnięciu mefa, jeśli się położymy, usiądziemy to organizm wejdzie w taki stan aby się relaksować - energia pójdzie zapewne w głowę - wystarczy wtedy wstać, potańczyć, posprzątać i moc przechodzi w mięśnie.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 469 / 9 / 0
Może masz ADHD? Na osoby nadpobudliwe wiele stymulujacych substancji właśnie tak działa - uspokaja.
  • 883 / 10 / 0
Po kofeinie to rzecz najzupełniej normalna, że zamula. Zauważyłem, że zawsze tak jest jak jestem zmęczony i wypiję za dużoo yerby. Niestety wraz z zamuleniem nie przychodzi senność, więc trzeba poczekać aż zejdzie lub coś zażyć.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 152 / 8 / 0
Maskaradore pisze:
Mnie tramadol lekko spiduje
Mnie tez, ale nie rozumiem dlaczego
Maskaradore pisze:
Jeśli chodzi o klasczyne stymulanty - jest to też kwestia rozruszania - po wypiciu kawy czy jebnięciu mefa, jeśli się położymy, usiądziemy to organizm wejdzie w taki stan aby się relaksować - energia pójdzie zapewne w głowę - wystarczy wtedy wstać, potańczyć, posprzątać i moc przechodzi w mięśnie.
Dokładnie energia idzie w głowę, paradoksalnie właśnie dlatego ucząc się na stymulantach duzo mniej sie ruszam niż jak uczę się bez . Jak sie uczę normalnie to wykonuje mnóstwo zbędnych czynności jak robienie herbaty, jedzenie, wynoszenie śmieci, generalnie wszystko byle sie nie uczyć. Natomiast jak sie ucze pod wpływem, to czuje sie tak skoncentrowana i to czego sie ucze wydaje mi sie tak zajebiste, ze siedze w miejscu przez kilka godzin i pochłaniam tonę materiału i choćby bomba atomowa pierdolnęła na miasto to ja dalej bede siedziała i czytała.
A jak po np.amf nie ma możliwości ani ruszania sie, ani udzielania się intelektualnego to wtedy energia zamienia sie w euforie ?
Elwis pisze:
Po kofeinie to rzecz najzupełniej normalna, że zamula. Zauważyłem, że zawsze tak jest jak jestem zmęczony i wypiję za dużoo yerby. Niestety wraz z zamuleniem nie przychodzi senność, więc trzeba poczekać aż zejdzie lub coś zażyć.
To ja mam coś takiego po małych ilościach amf albo mefa. Wiec generalnie mała ich ilośc jest dla mnie gorsza niż ich brak :-|
  • 1611 / 34 / 0
cockney pisze:
Maskaradore pisze:
Mnie tramadol lekko spiduje
Mnie tez, ale nie rozumiem dlaczego.
Chyba dlatego bo, wg jednego ze znanych userów (potrzebne źródło naukowe) tramadol jako jedyny opioid dodatkowo operuje na serotoninie. Tak myślę, choć wiem, że to raczej dopamina stymuluje.
Druga sprawa, że "lekko spiduje", ale generalnie nerwy uspokaja, dlatego jest tak dobry na co dzień ;-)
cockney pisze:
A jak po np.amf nie ma możliwości ani ruszania sie, ani udzielania się intelektualnego to wtedy energia zamienia sie w euforie ?
Po amf euforii nie ma albo jest bardzo słaba (biorę max 2-3 razy w roku i pierwsze kilka kresek daje mi lekką euforię, potem już tylko podbija spid).
Generalnie jak nie będziesz mogła się ruszyć to zaczną latać Ci oczki, szczęka (+szczękościsk), będziesz majtać paluchami itp - amfa bardzo wzmacnia pewne tiki nerwowe, na co dzień uśpione albo delikatne (mi np. przymyka się lewa powieka oka :-) Możesz ten napinać i rozpinać mięśnie w szybkim tempie.

Bardzo bardzo ciężko jest na amf nie mogąc gadać -drug idealny na rozmowy.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 168 / 2 / 0
zaskakujące jak różnie ludzie reagują na dane dragi..

tramadol was spiduje?! próbowałem go dwa razy - za każdym razem pojawiała się senność nie do wytrzymania
po prostu oglądam telwizje i co i rusz odlatuje
jak wskoczyłem do wyrka to od razu zasnąłem
nie dałbym rady wyjść z domu, spotkać się ze znajomymi (szczególnie, że dodatkowo moja mowa była dość spowolniona ;-) )

mefedron czy inne ketony w sumie daje mi jako takiego spida.. znaczy się nie na zasadzie, że muszę się cały czas ruszać i nie mogę ustać w miejscu, ale zdecydowanie motywuje do działania, wyjścia z domu etc

ale z tym gernium to zdziwiłem się nieźle
pamiętam, że zażyłem w szkole - skutek był taki, że lekcje przespałem na ławce, ledwo doczłapałem się do domu, a tu to już od razu drzemka

ADHD nie mam, właśnie często bywam dość zamulającym człowiekiem, stąd właśnie ta wielka chęć sięgania po stymulanty :gun:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.