Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Pytałem o szczegóły :)
pindyjski pisze:Obniżenie temperatury, mniej oświetlenia czy cuś? Cokolwiek?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Poza tym jest jeszcze taki myk, że w warunkach domowych nie zawsze jest potrzebne zimowanie. Albo w ogóle, albo np. tylko w pierwszym roku. Znowu się odniosę, młodych zbożówek się nie zimuje. Starych też można nie zimować i nic im się nie stanie, będą żyć. Tylko zimowanie pobudza do rozrodu.
Dlatego ciągle zadaję konkretne pytanie: Zimować, czy nie? Jeśli odpowiedź jest twierdząca, znowu konkret: jak?
– Jak zdołałaś wrócić?
– Jak zdołałaś wrócić?
– Jak zdołałaś wrócić?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.